Kollegorna sörjer Cranberries Dolores O'Riordan

avAndreas Hansson, Leo Pettersson

1 av 3

The Cranberries-sångerskans borgång kommer som en chock.

Kollegor, vänner och fans världen över hyllar nu Dolores O'Riordan.

Den irländska rockstjärnan Dolores O'Riordan har gått bort. Enligt Daily Mail hittades hon död på ett hotellrum i London.

Sociala medier fylls nu med sorg efter hennes plötsliga bortgång. Bland annat har det irländska bandet Kodaline uttryckt sin sympati på Twitter.

”Absolut chockade över att höra om Dolores O’Riordans borgång. The Cranberries gav oss vårt första stora stöd när vi turnerade med dem i Frankrike för några år sedan. Våra tankar går till hennes familj och vänner”, skriver bandet på sitt Twitter.

Komikern och författaren Lana Moore skriver flera tweets om Dolores borgång.

”Mitt hjärta är krossat och jag gråter offentligt. The Cranberries har alltid varit en av mina största influenser och största tröst som en musiker och som människa. Hon var bara 46 år. Hennes musik hjälpte mig att inte dö när jag trodde att livet skulle döda mig”.

Foto: AP / TT
President Michael D Higgins

James Corden: Hon var så snäll och kärleksfull

Den brittiska skådespelaren och tv-personligheten James Corden minns när han träffade Dolores när han var 15 år gammal.

”Hon var så snäll och kärleksfull. Jag fick hennes autograf på min tågbiljett och det gjorde min dag. Hon hade den mest fantastiska rösten och närvaron. Så ledsen över att höra att hon gick bort idag”, skriver han på Twitter.

Irlands president Michael Higgins har lämnat ett uttalande, skriver Rollingstone.

”Det är med stor sorg jag har fått höra om Dolores O’Riordans bortång. Hon och The Cranberries hade ett enormt inflytande på rock och popmusik i Irland och internationellt. Till alla som följer och stöttar irländsk musik, irländska musiker och underhållningskonsten är henens död en stor förlust.

Den amerikanske singer-songwritern Josh Groban uttrycker också sin sorg.

”Neeeeej!! Jag har alltid avgudat hennes sånger och hennes röst”.

”Rösten är oförglömlig”

Duran Duran skriver på Twitter:

”Vi är förkrossade över att höra nyheten om Dolores O’Riordans borgång. Våra tankar är hos hennes familj vid denna fasansfulla tid”.

Den irländska popstjärnan Hozier skriver att hennes röst var oförglömlig och han minns första gången han hörde henne sjunga.

”Jag kastades in i frågan om hur en röst kan låta inom den kontexten av rock. Jag hade aldrig hört någon använda sitt instrument på det sättet.”

Jim Corr, från det irländska bandet The Corrs, skriver på Twitter att hans djupaste sympatier är hos familjen.

Författaren Ashley C Ford delar med sig av ett känslosamt meddelande på Twitter.

”The Cranberries lärde mig att jag jag kunde ge mig in i melankolin som jag av natur drogs emot, och skapa något vackert av det. Dolores O’Riordans röst kallade in mig i den förståelsen av mig själv. Jag är så tacksam för hennes liv, hennes arbete och henens röst.”

ARTIKELN HANDLAR OM