Malmbergs kupp: Ska skänka pengar till välgörenhet

Skänker 1000 kronor för varje tappad centimeter

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Claes Malmbergs midjemått minskar drastiskt tack vare all dansträning.

I kvällens program kuppade han och lovade att skänka 1000 kronor till välgörenhet för varje centimeter han tappar under programmets gång.

– Det var bara en spontan grej som jag ville göra, säger han.

Claes Malmberg har redan tappat flera centimeter i midjan tack vare all dansträning. Redan i början av mars berättade han att han förlorat fem centimeter kring magen. Och centimetrarna fortsätter att minska i takt med att dansträningen ökar.

Under fredagens program bjöd han på en samba tillsammans med sin danspartner Malin Watson. Han fick en av kvällens lägsta poäng av juryn men placerade sig trots det inte sist efter att tittarrösterna räknats.

– Det var oerhört nervöst. Det var lite som ett kosläpp, kändes det som. Jag hade kul och Malin är ju bäst så det är bara att hänga på, säger han efter sändningen.

Efter att han dansat valde Malmberg dessutom att kuppa i direktsändning. Han slet fram ett måttband och lovade att skänka 1000 kronor till välgörenhet för varje centimeter han förlorar kring magen.

– Löftet kom sig av att vi pratade om att jag hade gått ner. Jag väger mig aldrig men vi började mäta i skrädderiet och jag tänkte jag att jag tar med måttbandet. Men det var bara en spontan grej som jag ville göra.

”Det var inga byxor”

I nuläget uppskattar Mamlberg att han tappat mellan sex och sju centimeter kring magen.

– Det är lite olika beroende på mätmetoder. Men fyra gånger har jag sytt in byxorna. Det var inga byxor i början, det var ett åttamannatält. Men nu är det ett fyramannatält jag har på mig.

I programmet kommenterade Malmberg hur hård träning han anser att dans är. Något han nämner igen efter sändningen.

– Detta är oerhört hård träning. Det här är sportpersoner. Jag har spelat fotboll väldigt mycket när jag var ung men det här är mycket mer fysiskt krävande. Den här samban tränar vi 30–40 gånger om dagen så går man inte ner då är det något fel på en. Det skulle vara bra för världsfreden om folk dansar för man blir lycklig.

Målet: Ett sexpack

När dansparet får frågan om vad målet för viktnedgången är är Malin Watson snabb.

– Ett sexpack ska det väl landa på? utbrister hon.

– Ja, Claes ”Getingmidjan” Malmberg är det vi hoppas på, säger Malmberg.

Kan det bli 20 000 kronor till välgörenhet?

– Ja, det hoppas jag. Det är inga problem. Det får bli hur mycket det vill. Det är upp till hur länge jag får dansa.

Siktar du på final redan nu?

– Nej, om man får vara med någonstans till femte eller sjätte avsnitten är jag väldigt nöjd. Men alla är så bra så det är ingen skam att åka ut den här tävlingen om man gör det efter två veckor men det hade vart kul att vara med ett litet tag till.

1 av 3
Publicerad:

LÄS VIDARE