E-type lägger ner – efter miljonförlusten

”Två år kämpade jag järnet men det funkade inte”

avLinn Elmervik

E-types drömprojekt blev en flopp.

Nu tvingas han lägga ner sina två restauranger i Stockholms skärgård, skriver Expressen.

– Två år kämpade jag järnet men det funkade inte, säger han.

Restaurangsatsningen i skärgården blev en miljonförlust för Martin Eriksson, 52, mer känd som E-type. I höstas tvingades artisten lägga ner sina två krogar på Dalarö och Fjäderholmarna under namnet Kustbespisningen AB.

Då hade han gjort en förlust på 1,4 miljoner kronor.

– Det var för svårt. Man var tvungen att hänga där hela tiden och jag har inte riktigt tid med det, säger E-type till Expressen.

Redan i våras berättade han att satsningarna sjöng på sista versen. Nu är det alltså över.

”Inte roligt ekonomiskt”

– Det har varit lite svårt i skärgården. Regnar det så är det ju helt tomt där. Idén och intentionen var det inget fel på, men det var verkligen inte roligt ekonomiskt. Jag sålde i höstas. Det är bra gubbar som har tagit över och de har en annan affärsidé och tror på det. Två år kämpade jag järnet men det funkade inte.

Miljonförlusten är inte den första motgången som Martin Eriksson stött på i skärgården. Tidigare i år stod det klart att han måste betala 107 000 kronor i arbetsgivaravgifter och skatt eftersom Skatteverket anser att han använt en företagsbåt i privatbruk.

1 av 2 | Foto: Bertil Ericson / TT / TT NYHETSBYRÅN
martin ”E-type” Eriksson.

Har ny restaurang

Men allt går inte i moll för E-type. Hans vikingakrog Aifur i Gamla stan i Stockholm finns kvar och omsätter över 20 miljoner kronor.

Nu planerar han för nästa krogsatsning, och har köpt in sig i en restaurang i vikingastaden Birka.

– Vi kommer ta en del maträtter från min krog i stan så att det blir mer vikingastil. Det känns lite roligare att laga mat när det är människor där, säger E-Type till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM