Dedikerade Rookies

NÖJE

Uniforms for the Dedicated
vann årets Rookies & Players

1 av 2 | Foto: Johan Idesjö och Erik Ohlsson, från Uniforms for the dedicated med den stora diamanten "Black Panther" som är Rookies vandringspris från Kosta Boda.

Idag, onsdag, delades årets Rookies&Players-stipendium ut. Priset tilldelades denna gång ett helt designkollektiv, nämligen Uniforms for the Dedicated.

Foto: Schysst skinnjacka med luva.

Grattis, men hur många är ni egentligen?

– Massor, helt enkelt! Vet inte exakt hur många vi är, men alla har sin funktion och sina roller, vi fungerar dock som ett kollektiv och hjälps åt, säger Johan Idesjö som är illustratör och rätt ny i gänget.

Erik Ohlsson, var med från början när kollektivet startade för tre år sedan.

– I vårt kollektiv finns det mesta som behövs, någon håller på med ekonomi, någon med marknadsföring, andra med design och så vidare. Vi kallar det tvärvetenskapligt samarbete.

Juryns motivering

Uniforms for the Dedicated utses, enligt juryn, till årets Rookie för sitt unika helhetskoncept som skapas av gruppens dynamik och som kännetecknas av hög kreativitet, inte bara i kollektionerna utan i hela företaget. Juryn anser också att Uniforms for the Dedicated visar styrka inom såväl formgivning som affärsmannaskap.

Vad betyder en sådan här utmärkelse för er?

– Det betyder så klart jättemycket, framför allt är publiciteten superviktig för märket och kläderna, menar Johan.

Ni vinner en hel del fina priser, bland annat en resa till New York Fashion Week, hur ska ni välja vilka som får åka på det?

– Det blir nog bossarna som får dra, säger Erik. Vi har trots vårt demokratiska kollektiv några bossar som styr skutan åt rätt håll.

Till sist vad önskar ni er allra mest just nu?

– En öl så jag kan landa lite och lugna ner mig, säger Johan.

– En öl och fullständig lycka, säger Erik.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode