”Idol”-deltagaren i koma – efter att ha druckit från Themsen

Darius Campbell.
Darius Campbell.

Brittiske Idol-stjärnan Darius Campbell var nära att dö – efter att ha druckit vatten från floden Themsen.

Artisten skulle göra reklam för ett vattenfilter, vilket slutade med att han hamnade i koma, skriver The Mirror.

Darius Campbell, 37, slog igenom i brittiska ”Idol” 2002. Efter det har han gjort sig en framgångsrik karriär som musikalartist. Campbell är även, tillsammans med skådespelaren Kiera Knightley och racingföraren Lewis Hamilton, grundare av välgörenhetsprojektet Fresh2o, som är ett vattenfilter.

Nu avslöjar stjärnan att projektet höll på att kosta honom livet.

Det var för ett par år sedan när han skulle spela in en reklamfilm för filtret som allt gick fel. För att bevisa hur rent vattnet blir skulle han dricka från floden Themsen. Filtret sägs rensa bort 99,9 procent av alla farliga bakterier. Men när Campbell besökte sina föräldrar en tid efter inspelningen började han må dåligt, och plötsligt ska han ha kollapsat.

– Det visade sig att jag hade hjärnödem, vilket gör att din hjärna sväller och blir större än din skalle. Min pappa räddade mitt liv. Han tog mig till sjukhuset där jag snabbt fick diagnosen, säger han enligt The Mirror.

Darius i ”Idol” 2002.
Darius i ”Idol” 2002.

”Fick en chock”

Enligt Campbell ska vattnet från Themsen gett honom ett virus vilket försvagat hans immunförsvar. Han ska då ha drabbats av hjärnhinneinflammation.

Artisten hamnade i koma, och när han vaknade upp kom skräcken.

– Jag fick plötsligt en chock, jag blev rädd att filtren inte fungerade och att vi hade skickat dem till människor som kunde ha dött, säger han.

Det visade sig dock i efterhand att filtret aldrig använts på det vatten han druckit.

– Så helt oavsiktligt bevisade jag att vattenfiltret fungerar. De andra som drack vattnet, ur en flaska med filter i, blev inte sjuka.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN