Josefin Johansson tar över ”Smartare än en femteklassare”

avLinn Elmervik

1 av 3

Lasse Kronér hoppade av efter anklagelser om sexuellt utnyttjande.

Nu tar komikern Josefin Johansson över ”Smartare än en femteklassare”.

– Tänk att jag ska få spela sällskapsspel varje helg – utan ens risken att förlora. Detta ska bli sagolikt kul och ett magiskt äventyr, säger hon i ett pressmeddelande.

I november meddelade Lasse Kronér att han hoppar av uppdraget som programledare för ”Smartare än en femteklassare”.

Anledningen var att han polisanmälts av en tidigare praktikant på ”Doobidoo” för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Praktikanten menar att han skickat sex-sms samtidigt som de jobbade ihop.

Nu tar komikern och programledaren Josefin Johansson över.

– För att vara programledare för ”Smartare än en femteklassare” behöver man vara allmänbildad, rolig, lekfull – och lite sträng. Därför tycker vi att Josefin är det perfekta valet och vi är jätteglada över att hon känner likadant, säger Christina Hill, programchef på SVT Göteborg i ett pressmeddelande.

Har jobbat på P3

Josefin Johansson har hörts i ”Pang Prego” och ”Morgonpasset sommar” i P3 och synts i barnprogrammet ”Gabba Gabba”. Hon är just nu aktuell med den egna humorföreställningen ”Drottningsylt”.

Den nya säsongen av ”Smartare än en femteklassare” spelas in i januari och sänds på SVT i vår. Programmet hade premiär 2011 och Lasse Kronér ledde de fem första säsongerna.

Den 20 november berättade SVT-profilen att han och kanalen kommit överens om att han skulle hoppa av inspelningarna.

”Kan inte jobba”

– Förberedelserna inför kommande inspelning av ”Smartare än en femteklassare” är i full gång och jag kan under rådande omständigheter inte delta i arbetet på det sätt jag brukar. Det gör att jag tvingas hoppa över inspelningen av programmet. Detta gör mig sorgsen, men jag kan inte jobba med detta hängande över mig, sa Lasse Kronér i ett uttalande.

Med anledning av den före detta praktikantens anklagelser inleddes en förundersökning, som fortfarande pågår.

ARTIKELN HANDLAR OM