Om vi vore ett par...

NÖJE

Radioprofilen Kjell Eriksson om snoppmätning och ettårsdagar

Foto: Stefan Mattsson
Kjell Eriksson är nästan för snäll.

Förutom att du är stor i käften, vad har du för bra egenskaper som pojkvän?

– Du menar att det är en bra egenskap att vara stor i käften? Det blir jag glad för. Jag är väldigt snäll. Nästan för snäll. Så jag har nog svårt att säga emot dig. Vad kallas det? Toffel?

Mes.

– Ja, okej. Mesig är jag kanske. När du med stort självförtroende kommer hem till oss och säger att du är hungrig ställer jag mig och fixar käk fast jag inte ens kan laga mat.

Vem tog första steget?

– Du trängde in mig i ett litet hörn och var väldigt påstridig. Du skickade 10 sms och frågade om fika. Till slut satt jag med en kaffe i handen och dig mitt emot.

Menar du att jag tvingade mig på dig?

– Ja lite. Jag är väldigt blind ibland. Jag kan gå i mina egna tankar och inte fatta att du är intresserad. Om du bjuder mig på bio tänker jag: ”bio, wow” och fattar inte att man ska hångla efteråt.

Du låter trög.

– Jag vandrar nog lite i en glasbubbla. Men det betyder inte att jag inte är jättekär i dig.

Hur lång tid tog det innan vi hånglade då?

– För mig kan det ta allt mellan 15 minuter och tio veckor. Jag är rädd för att det tog lite tid för oss. Jag har svårt att läsa av och kan bli lite skraj. Det tog kanske tio veckor.

När vi umgås, är det mest med dina kompisar?

– Jag har väldigt många kompisar och dom vill jag träffa. Det kommer jag aldrig tulla på.

Men jag gillar inte dina kompisar?

– Det blir ett problem.

De är faktiskt lite löjliga...

– Nu låter du dominant. Då får vi ha ett familjeråd vid köksbordet. Jag är väldigt mån om människor och jag kommer göra allt för att du ska gilla dem. Jag skulle vilja att det funkar. Det måste du också anstränga dig för.

Kan jag lita på att du aldrig är otrogen?

– Det är det minsta du kan begära. Det är jätteenkelt att vara trogen. Vill man vara otrogen är det bara att göra slut först så slipper man det. Är man otrogen är det ingen mening med att vara ihop.

Har jag träffat dina föräldrar?

– Det har du gjort.

Vad tyckte de om mig?

– De sa: Oj det var en trevlig tjej. Det är en väldigt klassisk föräldragrej att säga.

Men tänk om de först på bröllopet säger: Så trevligt var det inte.

– Då skickar vi räkningen till dem.

Går vi på toaletten med öppen dörr?

– Jag kan inte kissa om någon tittar. Jag kan inte ens gå på pissoar. När jag är ute på bilsemester är jag den som går längst in i skogen för att kissa. Jag skulle nog föredra att du stänger dörren också.

Du, det är vår ettårsdag i morgon men jag har lovat tjejkompisarna att ta en krogrunda.

– Det gör inte så mycket för jag kommer nog inte ens ihåg att det är vår ettårsdag. Jag har otroliga problem att komma ihåg sådana dagar. Jag vet inte vad det beror på.

Men inte glömmer du min födelsedag?

– Jag skulle mycket väl kunna göra det. Det är hemskt, jag vet. Nu kommer jag bli avrättad offentligt. Det kan bero på att min familj aldrig tagit sådant på allvar. Vi säger grattis och så kommer presenten två månader senare. Skulle jag komma ihåg din födelsedag skulle jag prata om det i tio år efteråt.

Kommer du prata mycket om dina ex?

– Nej. Det kan bero på att jag själv inte vill höra om dina ex. Då är du inne på att jämföra mig med andra. Då är det som att du jobbar på Trafikmagasinet och testar bilar. Annars blir det en tvärtomeffekt om du säger att ditt ex köpte kokosbollar varje måndag. Då köper jag ännu fler kokosbollar. Du slipper höra mig prata om mina i alla fall.

Får jag mäta din snopp?

– Nej nej. Sånt där är Vecko Revyn 1980. Jag skulle undra vad du skulle ha det materialet till. Och så vet jag ju att du jobbar på Aftonbladet och då blir det ju ännu värre,

Men resultatet kanske får oss båda att skratta och då har vi ju roligt tillsammans.

– Nej det är inget kul.

Så du har aldrig mätt själv?

– Det spelar ingen roll vad jag svarar för det är något alla ska ha gjort på något sätt. Men jag resonerar så att den blir ju inte längre om jag mäter den. Eller jo i vissa fall, men då beror det ju på annat. Då är det på grund av Linda.

Äsch. Skulle du gå med string på stranden för min skull?

– Aldrig. Det verkar väldigt obehagligt. Om du tvingade mig skulle jag börja undra varför. Då skulle jag ringa Sussie och göra research om dig.

Vad får dig att sparka ut mig?

– Otrohet, falskhet, oärlighet och för mycket tjat.

arkiv Kjell Eriksson

Linda Hjertén