Sandra Oh

Sandra Oh håller antirasistiskt tal efter masskjutningen

”Jag är stolt asiat”

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

”Grey’s anatomy”-stjärnan Sandra Oh höjer rösten mot rasism.

Under helgens demonstrationer i Pittsburgh höll hon tal för landets asiat-amerikaner.

– Jag vet att många av oss är rädda, säger hon.

En vecka har snart gått sedan masskjutningen vid tre spa- och massagesalonger i Atlanta där åtta människor, varav sex asiatiska kvinnor, miste livet. I Pittsburgh i lördags hölls en demonstration mot rasism mot asiater där ”Grey’s anatomy”-stjärnan Sandra Oh, 49, höll tal.

Den kanadensiska skådespelaren gav sitt stöd till landets asiat-amerikaner, som utsatts för hatbrott i större utsträckning sedan pandemin tog fart.

– Pittsburgh, jag är så glad och stolt över att vara med er här i dag. Tack till alla som organiserat det här, som gör det möjligt för oss att vara tillsammans, stå tillsammans och att känna med varandra, sade hon under sitt tal som möttes av jubel, enligt CBS.

– För många av oss är det här den första gången vi får möjligheten att berätta om vår rädsla och ilska, och jag är verkligen så tacksam för alla som lyssnar.

De senaste dagarna har ”Killing Eve”-skådespelaren publicerat en rad inlägg på sin Instagram med antirasistiska budskap och hashtaggen #itsanhonourjusttobeasian, det är en ära att vara asiat.

Sandra Oh.

”Hör hemma här”

– Jag vet att många av oss är rädda, och jag förstår det, sade hon och uppmanade människor att stå upp för de som utsätts för rasism.

– Jag kommer att utmana alla här, om ni ser något så hjälper ni mig?

Hon anslöt sig sedan till publiken och ropade ”jag är stolt över att vara asiat, jag hör hemma här”. Efter skjutningen i Atlanta har flera kända skådespelare talat offentligt om en ökad rasism mot asiater, bland andra Olivia Munn, Daniel Dae Kim och Jamie Chung. I nuläget är det inte klart om det fanns rasistiska motiv bakom dådet men majoriteten av offren hade asiatiskt ursprung.

Den amerikanska människorättsorganisationen Stop AAPI Hate publicerade i slutet av februari en rapport som visar att 3 800 hatbrott mot asiater, majoriteten kvinnor, begicks förra året i USA. Siffrorna överskrider antalet hatbrott mot andra utsatta grupper i USA.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Playboys smutsiga hemligheter: ”Kom på honom med min hund”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sandra Oh

Atlanta

Grey's Anatomy