Lucinda Riley

Bästsäljande författaren Lucinda Riley är död – blev 55 år

Har kämpat mot cancer i flera år

Av: 

Stina Dahlgren

Lucinda Riley.

Foto: Terje Bendiksby

NÖJE

Författaren Lucinda Riley är död.

Skaparen av bokserien ”De sju systrarna” avled efter att i flera år kämpat mot cancer.

”Vi är så ledsna över att behöva berätta att Lucinda somnade in fridfullt denna morgon”, skriver hennes familj på Instagram.

Den bästsäljande författaren Lucinda Riley har avlidit, 55 år gammal. I ett inlägg på Instagram skriver nu hennes familj att Riley avlidit efter att hon i flera år kämpat mot cancer.

”Vi är så ledsna över att behöva berätta att Lucinda somnade in fridfullt denna morgon, omringad av sin familj, som var så viktig för henne. Vi inser att detta måste komma som en fruktansvärd chock för många av er, som inte varit medvetna om att Lucinda i fyra år har kämpat mot cancer”, skriver familjen i inlägget.

Ligger bakom ”De sju systrarna”

Den irländska författaren har bland annat skrivit böckerna i serien “De sju systrarna” som toppat svenska boklistor. Nyligen släpptes den sjunde delen i serien och under 2022 planerades den åttonde delen komma ut.

Hur det blir med materialet som redan skrivits till den åttonde boken kommer familjen att ta beslut om så småningom, skriver VG. Enligt tidningen ska författaren ha dikterat en stor del av boken från sjuksängen.

Lucinda Riley.

Foto: TERJE BENDIKSBY 

Lucinda Riley berörde alla

I inlägget på Instagram skriver familjen att Lucinda berörde alla hon mötte i livet, och alla de som läste hennes böcker.

”Hon utstrålade kärlek och vänlighet i allt hon gjorde och kommer att fortsätta inspirera oss alla för alltid.”

Svenska förlaget: ”I chock”

Även hennes svenska förlag har kommenterat beskedet.

”Vi befinner oss i chock just nu, men finner tröst i det arv Lucinda efterlämnar. Lucinda har gett så mycket till sina läsare, skapat ett universum som kommer att leva kvar för all framtid och tagit oss med på resor över hela världen”, meddelar Karin Linge Nordh vid Rileys svenska utgivare Bazar Förlag i ett skriftligt utskick.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

”The circle” säsong två – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Lucinda Riley

Cancer

Irland

Litteratur