Mauri: Jag har orimligt mycket betalt

Aftonbladet-profilen gör ny podcast – om Sveriges bästa människor

Aftonbladets Mauri Hermundsson har premiär för podcasten ”Topp 1 i Sveirge”
Aftonbladets Mauri Hermundsson har premiär för podcasten ”Topp 1 i Sveirge”

Ett ögonblick Mauri Hermundsson, 25, som idag har premiär för nya podcasten ”Topp 1 i Sverige” på Aftonbladet.

– Jag har alltid varit fascinerad av människor som är väldigt väldigt bra på nånting. Att se en av Sveriges bästa kockar stå och hacka lök tycker jag är otroligt spännande, varenda rörelse kommer ju från nån som är bäst på den rörelsen. Så den fascinationen tog vi fasta på och startar ”Topp 1 i Sverige” där jag får träffa personer som är bäst på nåt område.

Vad träffar du för några?

– Det kan vara alla från Sveriges bästa livvakt som har skyddat kungen och Michael Jackson, till Leo som har varit död längst tid i Sverige, hans hjärta slog inte på sex timmar.

Är det någon som du är särskilt imponerad av hittills?

– Jo, men häromsistens gjorde vi en intervju med en kille som heter Günther som är Sveriges snålaste person. Han är ekonomiskt oberoende, chef på ett gigantiskt företag, men varje dag på lunchen går han ner en halvtimme efter sina kollegor och frågar om han kan äta deras matrester för att spara pengar. Det är extremt fascinerande att prata med en så snål person.

Du har en av Sveriges största Youtube-kanaler i ”Uppdrag: Mat”, du gör ”Lego Masters Sverige” på TV4 och nu den här podden också, hur hinner du med allt?

– Tack vare Maja Andersson som producerar podden och Hubert Vikström som jag klipper ”Uppdrag: Mat” tillsammans med.

Vad tror du det är som gör dig så otroligt populär?

– Den frågan är ju mycket lättare att fråga andra om än att svara på själv. Kanske att jag vet hur jag når ut till folk, för om jag får tillräckligt många att titta på ett klipp så kommer ju några till slut gilla en också.

Mauri Hermundsson.
Mauri Hermundsson.

Du får väl ordentligt betalt?

– Oj. Ja, det får jag faktiskt.

Så populär som du är har du väl en jättehög lön, eller?

– Alltså om jag hade fokuserat på att tjäna pengar så skulle jag ha kunnat tjäna mycket mer, jag har ju aldrig gjort några reklamsamarbeten på Instagram och sånt, jag är mycket mer fokuserad på att försöka göra roliga klipp. Men jag får fortfarande orimligt mycket betalt ändå.

Med allt du jobbar med, får du nån semester?

– Ja då. Det blir fyra veckor i juli typ. Jag och mina vänner har som plan att åka på en Sverige-roadtrip och beta av mysiga svenska sommarstäder och sitta på uteserveringar och dricka öl, typ Örebro, Jönköping, Falkenberg, Kristianstad. Låter inte det jättemysigt?

Absolut, men kommer du kunna vara ledig då eller kommer det fram folk på stan hela tiden?

– Det kommer fram folk, speciellt när jag är i andra städer än Stockholm. Men alla är så hyggliga och trevliga så det är inget problem.

Du verkar omsvärmad, hur går det med kärleken?

– Det händer inget på den fronten riktigt. Man träffar folk och så, men jag är inte tillsammans med nån. Jag har inte så lätt att bli kär verkar det som.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det inte ska finnas några chip i min vaccinspruta när jag får den.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE