Klüfts frustration efter missen i ”Superstars”

Kastade klossen av ilska – Maria Pietilä Holmner tog hem segern

Uppdaterad 2022-10-06 | Publicerad 2021-04-19

Carolina Klüft kunde inte dölja sin frustration under finalen av ”Superstars”.

När Maria Pietilä Holmner säkrade ledningen i en balansduell kastade friidrottare en träkloss hårt i marken av ilska – och alpinisten kunde ta hem segern.

– Jag var lite för feg helt enkelt, säger Klüft i programmet.

Maria Pietilä Holmner, 34, tog hem segern i Kanal 5:s och Discoverys ”Superstars” efter att en intensiv duelltävling mot Carolina Klüft, 38. Den förra Sverigemästaren i slalom och storslalom öppnade med att säkra ledningen genom att hoppa totalt 878 hopprepshopp på sex minuter, 11 fler än friidrottsstjärnan. Detta trots att Pietilä Holmner fastnade i hopprepet tre gånger under tävlingen.

– Det var lite surt, jag tyckte att jag höll ett stabilt tempo och gjorde inga missar, men jag var lite för feg helt enkelt och höll för låg frekvens så det räckte inte tyvärr, säger Carolina Klüft i programmet.

Och OS-medaljörens frustration växte under den andra duellen, där deltagarna skulle stapla träklossar på varandra i en balanstävling. När Klüfts tors rasar håller hon ännu en träkloss i handen, som hon kastar hårt i marken av frustration.

– Surt, jag hittade inte riktigt klossen riktigt. Då var jag tvungen att luta mig lite och då följde den med, säger hon i programmet.

Och de två inledande förlusterna skulle visa sig avgörande i slutduellen, en uthållighetstävling där Maria Pietilä Holmner och Carolina Klüft skulle hålla uppe två 60-kilosvikter så länge som möjligt. Det försprång som Pietilä Holmners två duellsegrar gett visade sig oöverstigligt för Klüft, som tvingas släppa vikterna och därmed förlorade.

De båda duellanterna kramas om efteråt.

– Grymt jobbat, du är värd det, säger Klüft till konkurrenten.

– Det känns bra, de här 35 extra sekunderna som jag hade, det var så mycket värt, för jag var på väg att släppa, säger Maria Pietilä Holmner i programmet.

– Att jag är vinnare i ”Superstars”, det är för bra för att vara sant måste jag säga. Jag är superglad.

ANNONS