Övergrepp i Paradise hotel

Förundersökning inleds efter Paradise Hotel-skandalen

Åklagare bekräftar för DN: ”Vi kommer att börja med att hålla förhör med de inblandade”

Av: 

Jonas Månsson

Andreas Hansson

Jamshid Jamshidi

NÖJE

Nu inleds förundersökning om brott efter larmen om övergrepp i ”Paradise Hotel”.

– Nu ska vi höra målsägandena för att lyssna på deras berättelser och sedan tar vi ställning till fortsatta utredningsåtgärder, säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin.

I ett pressmeddelande meddelar kammaråklagaren att två polisanmälningar kommit in gällande fallet. Förhör ska hållas snarast.

– Nu ska vi höra målsägandena för att lyssna på deras berättelser och sedan tar vi ställning till fortsatta utredningsåtgärder, säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

De fick in ärendet undre gårdagen och vill inte kommentera aktuella brottsrubriceringar men berättar för Dagens Nyheter att förhören kommer hållas ”snart som det är möjligt, det är något som är oerhört prioriterat”.

– Jag kan inte säga så mycket just nu annat än att vi nu vidtar initiala åtgärder. Det vi kommer att börja med är att hålla förhör med de inblandande. Någon ytterligare information kan jag inte ge just nu, säger Frisack Brodin till tidningen.

– Jag tycker inte att det är lämpligt att hålla förhör över telefon i den här typen av ärenden generellt. Utgångspunkten är att det ska hållas platsförhör, säger hon.

Åklagaren understryker att ingen person ännu blivit delgiven misstanke om brott.

Bad om ursäkt

I förrgår bad Toby Johnson om ursäkt för händelserna i programmet i ett inlägg på sin Instagram-profil:

”Förlåt, jag vet att mitt beteende i höstas var fruktansvärt och vidrigt och jag har och mår skit över det varje dag. Jag har sen dess jobbat på mig själv, mitt beteende och mitt mående (till exempel nykterist sen fyra mån tillbaka). Det är allt jag kan göra, jag kan inte spola tillbaka tiden och ändra något hur mycket jag än hade velat. Men jag kan lova mig själv att bli en bättre person och göra bättre och det gör jag varje dag.”

”Pågående polisärende”

Aftonbladet har sökt Susanne Nylén, presschef på Nent, som tidigare hänvisat till bolagets pressmeddelande.

”Detta är nu ett pågående polisärende därför har vi inget ytterligare att tillägga. Det är viktigt att utredningen får ha sin gång, både polisiärt och internt. Vi fokuserar nu på deltagarnas välmående”, har hon tidigare skrivit i ett mejl till Aftonbladet.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Både Jennifer och Annie utsattes för vad de uppfattar som övergrepp av Toby Johnson under inspelningen av ”Paradise hotel”.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Övergrepp i Paradise hotel

LÄS VIDARE

Det är tv-bolagets ansvar att skydda kvinnorna i ”Paradise hotel”

ÄMNEN I ARTIKELN

Övergrepp i Paradise hotel

Paradise hotel

Viaplay (tidigare Nent)