Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad har gjort slut

Skriver på Instagram: ”Valde att separera redan månaden innan vår dotter kom”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Nyblivna föräldrarna Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad har gjort slut.

Den folkkära artisten berättar att han och sambon separerat redan innan dottern föddes i slutet av oktober.

”Varit tufft emellan oss under en längre tid men vi har försökt att få ihop det hela utan att lyckas”, skriver han på Instagram.

Jon Henrik Fjällgren, 33, och Maret Nystad, 29, har gjort slut. Fjällgren berättar själv om uppbrottet på Instagram. Paret blev föräldrar till en liten dotter i slutet av oktober, men nu berättar Jon Henrik Fjällgren att de separerade redan innan dottern föddes.

”Detta kanske kommer som en chock för många av er. Men jag måste berätta för att finna ett lugn och att det kommer från rätt håll. Det har nämligen varit väldigt tuffa månader och svårt att riktigt veta vad jag skall skriva och säga då Maret och jag valde att separera redan månaden innan vår dotter kom till världen”, skriver Jon Henrik Fjällgren.

”Tufft mellan oss”

Han fortsätter:

”Det har dock varit tufft emellan oss under en längre tid men vi har försökt att få ihop det hela utan att lyckas”.

Jon Henrik Fjällgren skriver att han väljer att hålla sin text kort istället för att gå in på alla känslor han har inom sig just nu.

”Viktigast just nu att se framåt, respektera varandras olikheter, ge vår gemensamma dotter trygghet och vara en bra mor och far. Jag ber er alla som läser om respekt och förståelse för vi bara är människor och att vi befinner oss i en väldigt känslig period”, skriver han och konstaterar också att de alla tre har: ”hälsan i behåll tak över huvudet och mat på bordet”.

Par i fyra år

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad har varit ett par i nästan fyra år. De träffades när Fjällgren var på ett behandlingshem i Nordnorge efter att ha sökt hjälp för sin psykiska ohälsa. Nystad bodde i närheten och de fick kontakt via Instagram. Under ”Let’s dance” 2018, som Jon Henrik senare vann, berättade de för första gången att de var ett par.

Jon Henrik Fjällgren slog igenom med segern i ”Talang” 2014. Han har tävlat tre gånger i Melodifestivalen och kom tvåa i ”Stjärnornas stjärna” 2020. Tidigare i höstas släppte han sin självbiografi ”Månbarn”, där han bland annat berättade om ett tidigare okänt tungt drogmissbruk under tonåren.

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad.
Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet
Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN