Suzanne Axell

Suzanne Axell: Det är inte så mycket hallabaloo nu

”Fråga doktorn”-programledaren om kärleken, drömmen om ”Let’s dance” – och ”Sommar i P1”

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

NÖJE

Hon drömmer om att få sommarprata.

Men ”Fråga doktorn”-programledaren Suzanne Axell är allt annat än hoppfull.

– Det kommer aldrig hända. Jag tror inte de som bestämmer är intresserade av mig.

Suzanne Axell har sedan 2003 varit programledare för ett av SVT:s mest omtyckta program. I måndags firade ”Fråga doktorn” det 600:e avsnittet . ”Det  är ganska maffigt ändå”, säger hon.
Suzanne Axell har sedan 2003 varit programledare för ett av SVT:s mest omtyckta program. I måndags firade ”Fråga doktorn” det 600:e avsnittet . ”Det är ganska maffigt ändå”, säger hon.

Hur ser fredagsmyset ut hemma hos Suzanne Axell och Jörgen?

– Vi brukar väl svimma av i varsin soffhörna, vi jobbar ganska hårt båda två. Fredagsmys för mig är att man hittar något kul att titta på, det är inte så mycket hallabaloo under dessa trista tider. 

I oktober sändes avsnitt 600 av ”Fråga doktorn”, det är sjukt många program.

– Verkligen! Det kom fram en tågmästare nyligen när jag var på väg till Umeå och hojtade och frågade vilket program vi skulle spela in. 603:e svarade jag… Det är så kul att folk hänger med och jag fattar inte att jag får all den här uppmärksamheten. 

Men du måste väl ändå förstå varför ni är så poppis?

– Jag har aldrig varit typen som sitter och tycker att jag är underbarast i världen. Jag är inte uppfostrad så. Det har mer handlat om att hugga i och göra sitt bästa. Jag tycker inte heller jag är så himla intressant, men jag blir glad när folk tycker jag gör ett bra jobb. Det betyder mycket för mig. 

Du har vunnit ”Allt mot alla” – hur allmänbildad är du?

– Hyfsat allmänbildad. Men Filip och Fredrik trodde nog jag skulle kunna varenda medicinfråga som finns, men jag är inte doktorn utan programledaren. Det är klart jag lärt mig lite, men jag är mycket mer intresserad av Hollywood på 40-talet och svensk historia.

Suzanne Axell med sambo Jörgen Wedebrand.

Den eviga frågan, när ska du gifta dig med Jörgen?

– Men snälla ni! Haha! Vi har ett bra sunt förhållande och det är jag tacksam för. Att bli en bridezilla ligger inte riktigt för mig. Men romantik är härligt. Nu lever inte jag med världens mest romantiska man, men man får värdera vänlighet och omtanke i vardagen. 

Du är oerhört förtjust i djur – är det ett substitut för barn?

– Bestämt nej! Jag visste redan som liten att jag inte ville ha barn, jag såg hur hårt min mamma fick kämpa som ensam med tre stycken. Jag har aldrig varit sugen på det. 

Du är en klippa på SVT och tidigare jobbat på SR – kan du ångra att du inte valt ett jobb där du kan tjäna mer pengar?

– Hade det kommit en superfett erbjudande hade jag nog hoppat på det. Det är klart det hade varit kul för en fattig tjej från Söder att ha en mille på kontot nu. Jag brukar citera den gamla kungen ”folkets kärlek min belöning”. Jag får leva på det när jag ligger där och väntar på mitt sista andetag. 

Du drömmer om att vara med i ”Let’s dance”?

– Det vore skitkul! Jag gillar verkligen att dansa, även om jag inte tror att jag är superbra. Att göra ett Sommarprogram i radio vore också superroligt, men det kommer aldrig hända. Hade jag varit på tapeten hade de hört av sig vid det här laget. Jag tror inte de som bestämmer är intresserade av mig. 

Det låter nästan som det är en liten tagg?

– Det är ingen tagg! Men jag vet att jag skulle göra ett jäkligt roligt program och det är väl där det ligger.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Programledare Suzanne Axell och Karin Granberg, läkare i Fråga doktorn.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Suzanne Axell

LÄS VIDARE

”Fråga doktorn” i SVT firar 600 (!) program

ÄMNEN I ARTIKELN

Suzanne Axell

Fråga doktorn (tv-program)

Fredagsmys

Sommar i P1

Let’s dance