Här fiskar svensken röster – inför finalen

Succémagikern Håkan Berg favorit i ”Britain’s got talent”

Här står magikern Håkan Berg, 44, som sandwichgubbe på London Bridge och gör reklam – för sig själv.

Allt för att han ska få röster i lördagens sändning av brittisk tv:s ”Talang”.

– Många stannade, kände igen mig och sa ”pip, pip, pip”, säger han.

Väcker uppmärksamhet. Håkan Bergs trollerinummer med mekaniska fåglar har lett till stående ovationer i brittiska ”Talang”.
Väcker uppmärksamhet. Håkan Bergs trollerinummer med mekaniska fåglar har lett till stående ovationer i brittiska ”Talang”.

”Britain's got talent”, talangjakten som skapat stjärnor som Paul Potts och Susan Boyle, är framme vid semifinal den här säsongen på lördag. Den sista av fem. Och en av dem som är favorittippad att gå till final är svensken Håkan Berg.

Hans nummer, en helt galen blandning av magi och humor med mekaniska fåglar, har tidigare gjort braksuccé i tv-tävlingen.

På lördagskvällen avgörs om svensken når finalen i talangjakten.
På lördagskvällen avgörs om svensken når finalen i talangjakten.

Trolleriparodi

Juryn med Simon Cowell i spetsen gav honom stående ovationer. En annan jurymedlem, Amanda Holden, har honom som sin absoluta favorit.

– Man kan väl säga att mitt nummer lite grann är en slags trolleriparodi. I första ögonblicket tror publiken att det är en riktig duva. Sådant som trollkarlar brukar göra. Sen säger de ”wow” och ser att jag har batteridrivna fåglar.

Stannar – och piper

Med jämna mellanrum säger Håkan ”pip, pip, pip”. Det har blivit ett kännetecken och något som folk alltså säger till honom när han stått och ”röstfiskat” - i semifinalen och finalen är tv-tittarna som röstar – på London Bridge mitt i stan.

– Där passerar inga shoppingturister utan riktiga engelsmän på väg till jobbet. Vissa stressar bara förbi, andra stannar och kommenterar mina insatser i tv. När de säger ”pip, pip, pip” förstår man att de känner igen det jag gjort. Det är coolt.

– En del andra tävlande sitter i tv:s morgonsoffor. Det här är en annorlunda marknadsföringskampanj.

Ungefär tio miljoner brukar följa tv-programmet. På lördagskvällen avgör de om Håkan Bergs galna show även ska nå finalen.

Publisert:

LÄS VIDARE