Gynning fick mersmak efter filmsuccén: ”Roligaste jag gjort”

”Triangle of sadness”-aktuella profilen sätter plus på livet

Carolina Gynning.
Carolina Gynning.

Carolina Gynning var i chock när Ruben Östlund ville ha med henne i sin senaste film.

Efter ”Triangle of sadness”-succén har hon fått mersmak på filmstjärnelivet.

– Jag vill bara bli nya Marilyn Monroe, säger hon.

Carolina Gynning, 43, fick rollen som Ludmila, en glamorös troféfru till en rysk oligark, i den omtalade ”Triangle of sadness”.

Men hon kunde knappt tro när Ruben Östlund ville att hon skulle göra en provspelning.

– Då tänkte jag att nu går jag dit och så blir det inte något mer med det här. Sedan några dagar senare fick jag rollen och jag bara ”what?! Fan vad sjukt. Bingo!”. Och jag blev skitglad, säger hon.

Hon beskriver det som en ”dream come true” att få arbeta tillsammans med stora skådespelare som Hollywood-profilen Woody Harrelson.

Henrik Dorsin, Ruben Östlund och Carolina Gynning i Cannes.
Henrik Dorsin, Ruben Östlund och Carolina Gynning i Cannes.

Drömmer om filmstjärnelivet

I maj var hon på plats när filmen hade premiär på filmfestivalen i Cannes. Några dagar senare kammade ”Triangle of sadness” hem Guldpalmen.

– Det var det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Jag vill bara bli nya Marilyn Monroe, säger hon.

Det kan du kanske fortfarande?

– Nej, det är klart jag inte kan. Jag är för gammal! Men det är synd, för jag kände att det där folkhavet på röda mattan som bara skrek efter Woody där.. Jag kände bara att jag också vill vara en Woody.

Känner du mersmak?

– Jag känner sån jävla mersmak! Men jag vet inte hur jag ska göra för att ta mig ut i filmvärlden, men vi får se, man vet aldrig.

”Triangle of sadness” har biopremiär i Sverige den 7 oktober.

Här sätter Carolina Gynning betyg på...

...karriären Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag känner att jag är väldigt nöjd med min situation, för jag menar karriären måste ju också stämma överens med familjelivet. Jag har tre barn och måste också ta hand om dem, det är en prioritering. Så mitt jobb då att vara i en studio varje dag, och måla och designa, och ändå kunna vara ute ibland på sådana här projekt. Det är en perfekt kombo.

...kärleken Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Den är så strålande! Jag är kär i Viktor Philipsson och vi har ju en dotter sedan ett litet tag tillbaka, och hon är världens gulligaste, så det är bara amazing.

...hälsan Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Får det vara så många femmor? Ja, det får det! Tänk ändå, jag har fött tre barn och jag jobbar så in i helvete mycket och ändå står jag här och är såhär pigg, som du märker. Det är väl bra. Jag kan springa en mil och sånt.

...ekonomin Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

– Där är jag lite sån, att det kan alltid bli bättre. Jag nöjer mig inte. Det kan rulla in mer pengar, känner jag. Det är dåligt med lågkonjunktur nu också, så jag sätter en svag trea. Man kan aldrig få för mycket pengar.

...bostaden Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Det är jag väldigt nöjd med. Jag har liksom pysslat och bott in mig så länge i mitt hem. Okej.. det är ett litet minus för en vattenläcka som skedde i veckan. Det var jobbigt, men annars är mitt hem så gosigt och det känns så jag. Det är viktigt där man bor att man känner hundra procent att det är en själv, och att man trivs.

Har du löst vattenläckan?

– Knappt. De är där och ska försöka dränera husgrunden och det är jävligt tråkiga pengar.

Låter som en allvarlig läcka.

– Haha, ja, den är jävligt allvarlig, kan jag säga.

Publisert:

LÄS VIDARE