Inspelade ”Paradise hotel”-säsongen skrotas

Efter övergreppsanklagelserna: Nu görs dokusåpaformatet om

TV3:s och Viaplays ägare Nent skrotar en hel säsong av ”Paradise hotel”.

I stället ska formatet göras om och återkomma i tv-rutan 2022, meddelar tv-bolaget i ett pressmeddelande.

Det är en helt färdiginspelad säsong, med helt nya deltagare som nu skrotas, enligt ett pressmeddelande från Nent. I stället har man beslutat att göra om ”Paradise hotel”-formatet och lansera den nya versionen nästa år:

”I nya Paradise är huvudfokus att återspegla unga människors verklighet och vardag. Målet är att visa upp ett mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald. Det kommer att ske stora förändringar kring delar av de klassiska momenten, något vi ser fram emot att presentera nästa år”, skriver Nent i pressmeddelandet.

”Nya Paradise kommer att lanseras under 2022. Fram till dess kommer inga fler säsonger att sändas i Sverige. Det betyder att höstsäsongen 2021 inte kommer att visas”.

I april briserade skandalen där två kvinnliga deltagare anklagade en manlig deltagare för övergrepp under inspelningen, övergrepp som delvis dessutom sändes ut i Viafree och Viaplay.

Nent beslutade sig för att först pausa och sedan helt stoppa resten av säsongen som hade spelats in hösten 2020. Men i direkt anslutning till den säsongen spelades även ännu en säsong av dokusåpan in, tänkt att sändas hösten 2021. Det är den säsongen som nu alltså helt skrotas av tv-bolaget.

Programledaren Nicole Falciani sa nyligen till ”Nyhetsmorgon” att hon var öppen för att programleda fler realityprogram, trots att hennes programledardebut överskuggades av övergreppsanklagelserna:

– Jag skulle absolut kunna göra nån form av realityprogram igen. Men för mig är det väldigt viktigt att sitta ner med produktionen och säga att om jag ska göra det här igen så är de här sakerna viktigt för mig och att de faktiskt efterföljs.

Publisert:

LÄS VIDARE