Elton John tvingas till operation – Sverige-konserter flyttas

Skadade sig vid ett fall – Hela turnén flyttas till 2022–2023

Elton John kommer inte till Stockholm i höst.
Elton John kommer inte till Stockholm i höst.

Elton John tvingas flytta sina Sverigespelningar.

En olycka tidigare i somras kan tvinga stjärnan till operation.

”Smärtan har fortsatt att bli värre och det gör att jag får allt svårare att röra mig”, skriver han i ett pressmeddelande.

Elton John, 74, tvingas ställa in sina två Sverigespelningar i oktober, meddelar Live Nation i ett pressmeddelande. Stjärnan skjuter upp hela sin turné ”Farewell yellow brick Road” till 2023 efter att han skadat sig svårt i en olycka.

Måste opereras

Elton John skriver själv i en hälsning till fansen att han föll olyckligt i slutet av sommaren och haft ansenlig smärta och obehag sedan dess. Han har fått behandling, men smärtan har ändå blivit värre.

”Smärtan har fortsatt att bli värre och det gör att jag får allt svårare att röra mig”, skriver Elton John i pressmeddelandet.

Elton John skulle ha spelat på Tele 2 arena 1 och 2 oktober men tvingas nu istället vänta på en operation.

”Jag har fått rådet att genomgå en operation så snabbt som möjligt för att få ryggen i form och säkerställa att det inte uppstår några långvariga komplikationer. Jag kommer att genomgå intensiv sjukgymnastik som ska se till att jag blir fullt återställd och kan bli fullt rörlig igen utan några smärtor”.

Nästa lördag, den 25 september, kommer Elton John ändå att genomföra en välgörenhetsspelning för organisationen Global citizen som arbetar mot extrem fattigdom, för att ”inte svika en välgörenhetsorganisation”.

Till Sverige i juli 2023

”När det rör sig om bara fem låtar så är det något helt annat än vad som krävs för att spela närmare tre timmar varje kväll på turné och nattliga resor mellan länder. Efter detta kommer jag att genomgå operationen för att försäkra mig om att jag kommer kunna vara tillbaka på vägarna i januari 2022 i New Orleans”, skriver han.

De spelningar som därmed påverkas är samtliga av Elton Johns Europakonserter som skulle ha ägt rum under hösten. Sverigespelningarna flyttas till 7 och 8 juli 2023.

”Jag vet hur tålmodiga mina otroliga fans har varit sen covid stoppade turnén förra året och det krossar mitt hjärta att låta er vänta ännu längre. Jag förstår er frustration över året som varit. Jag lovar er, showen kommer att vara tillbaka på vägarna nästa år och jag ska se till att de kommer vara mer än värda väntan”, skriver Elton John till sin publik.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN