Adam Pålsson: ”Jag är fortfarande cool nog för P3”

Filmstjärnan berättar om sin programledardebut – och bråket om ”Ted”

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

Han är Sveriges hetaste filmstjärna.
Nu debuterar Adam Pålsson, 29, också som programledare i tv, för ”P3 Guldgalan 2018”.
– Spontana känslan är: Jag är fortfarande cool nog för P3, sedan kan jag bli gubbe och gå över till P2 eller P4, säger han och skrattar.

Det är direktsändning i både radions P3 och SVT 1 när den svenska musiken hyllas och prisbelönas under lördagskvällen. Little Jinder, Tove Styrke, Kapten Röd, Molly Sandén, Silvana Iman och Sarah Klang är några av artisterna som uppträder.
Adam Pålsson delar programledarskapet med radions rutinerade Tina Mehrafzoon, hon leder galan för fjärde gången.
– Henne har jag beundrat på avstånd. Jag trodde jag visste mycket om samtida musik, men hon har ju stenkoll. Som programledare får jag väl hålla henne i handen, för där är jag mer som Bambi på hal is.
Du har själv spelat och sjungit i band och nu sjunger du Ted Gärdestad-låtar på bio. Får vi höra dig sjunga?
– Nej. Jag är bara en ciceron, som ska se till att andra hyllas på galan.
Rockstjärna eller filmstjärna, vad är coolast?
– Det klassiska svaret är rockstjärna. Men jag har börjat svänga lite grann… inte bara för sådant att en gång kanske få gå på röda mattan i Cannes, utan för att det finns en otrolig kraft i filmmediet.
Och nu är Adam Pålsson filmstjärna. Det är publikrusning till filmen ”Ted – för kärlekens skull” där han spelar titelrollen. Över en kvarts miljon besökare på ett par veckor.
– Jag har faktiskt aldrig fått så stark feedback på något jag har gjort tidigare. Både de jag möter på gatan och via sociala medier, alla är så positiva till att vi har gjort den här filmen.
Hur ställer du dig till att Teds barn, via dottern Sara Zacharias, är negativa och helst hade sett att filmen inte hade gjorts över huvud taget?
– Där passar jag.

Sedan tillägger Adam:

– Jag har respekt för deras åsikter. Jag kände faktiskt inte till att allt inte var utrett med de anhöriga. Jag hade innan inspelningen kontakt med Teds bror Kenneth, med Lotta Ramel (som Ted var gift med i ungdomen) och Janne Schaffer (nära vän och musiker till Ted).
Förutom på bio, och nu lördag, dyker Adam Pålsson snart upp i Kanal 5:s komediserie ”Helt perfekt”, med start 25 februari.
Johan Petersson har huvudrollen, i övriga stora roller återfinns Eva Röse och Johan Ulveson.
– Alla huvudpersonerna spelar en slags fiktiva versioner av sig själva. Jag är ”Adam”, gift med ”Johans” dotter ”Carina”, som spelas av Carina Berg. Jag hade redan sett den norska förlagan, den är jätterolig.

Publicerad:

LÄS VIDARE