Manliga modebloggare – var är ni?

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-24

Modeintresserade Christian Wåtz vill se fler bloggar om herrmode

Bloggvärlden inom modebranschen är alltför rosa och alltför tjejig.

Inget fel med det men 24-åriga Christian Wåtz vill se mer ut av herrmode i bloggosfären.

– Jag vill läsa de enskilda skribenternas tankar och funderingar kring herrmode, säger han.

Christian Wåtz – en modeintresserad man.

Nog kan det vara svårt för vissa killar att hitta bra och snygga kläder men ännu värre är det när det gäller att hämta inspirationen. Därför så efterlyser Christian fler modebloggar som handlar om mode för killar och män.

– Modebloggar tror jag kan underlätta letandet efter mer speciella plagg och vart man kan hitta dessa. Framförallt för oss män som inte har så mycket att gå på när det gäller val av butiker. De kan också hjälpa till med tips och idéer på hur man kan klä sig.

"Män bryr sig mer om mode än vad många tror"

Han tycker också att det vore kul om det dök upp fler bloggar om herrmode som skriver mer om alternativa trender, om det mode som inte är på tapeten för tillfället, berättar han.

Anledningen till att vi ser så få modebloggar för män tror han beror på av samma skäl till att vi inte ser lika många butiker som enbart riktar sig till män.

– Män är fortfarande inte en lika stark köpkraft att räkna med och mäns intresse för mode tros fortfarande inte vara speciellt utbrett. Detta är synd eftersom det märks mer och mer att män bryr sig allt mer om sitt utseende och vad de klär sig i.

Om du själv skulle få önska, vad skulle du vilja se i bloggar om killmode?

– De enskilda skribenternas tankar och funderingar kring mode. Det bästa med bloggar är ju trots allt att vi får ta del av andras åsikter och inte bara matas av det vi ser på tv eller läser i modemagasin.

Var hämtar du din inspiration när du ska shoppa kläder?

– En bra grund att utgå ifrån är när man väljer kläder och accessoarer är genom tv och olika modemagasin. Men jag gillar att röra mig ute bland folk på gatorna och tycker att det är roligt att kombinera olika stilar med varandra och plocka ut det som jag tycker ser tufft ut.

Att gå tillbaka och se på hur vi klätt oss längre bak i historien kan också vara ett kul sätt att komma på nya sätt att klä sig!

Christian Wåtz

Sysselsättning: studerande

Intressen: speldesign, mode och mat

Bor i: Stockholm

Favoritplagg: en vit lammullströja från Blank med ett sjömansinspirerat tryck i guld på ena bröstet som lyder "I love mom"

ANNONS

Följ ämnen i artikeln