Fråga Aftonbladets stylister Ehva och Lisa

NÖJE

Jag har så kort överkropp

Jag har fyrkantig kroppsbyggnad med breda axlar och kort överkropp, platt byst och bara lite svank. Trots att jag är lång och smal ser jag lätt lite bufflig ut. Hur ska jag klä mig?

Ehva: Man ska alltid förstärka det bästa man har, och i ditt fall skulle höstens heta trend ”oversize” vara perfekt – en känsla av 80-tal med en lång stickad jumper som fungerar som en klänning. Välj en v-ringad som ger ett längre intryck över halspartiet och variera med olika underdelar i grått, rött och svart. Har du slanka ben, passar tajts perfekt till.

Rätt klädd för 50-tals fest

Jag är bjuden på en 50-talsfest, men vet inte vad jag ska ha för kläder eller hur jag ska sätta upp håret.

Ehva: Just nu är 50-tal trendigt och det är mycket prickigt och randigt i vanliga butiker. Annars kan du fynda i secondhandbutiker. Välj en prickig, ärmlös klänning med insvängd midja och klockad kjol, som slutar strax under knät. Ha ett brett skärp till. Eller välj piratbyxor till en randig eller prickig topp och en scarf runt halsen. Skor med smala klackar och spetsig tå. Spraya upp håret till en svinrygg eller använd ett brett diadem. Pärlor runt halsen och i öronen. Eyeliner och röda markerade läppar och ögonbryn är viktigt. Toppa med ett par snygga kattformade glasögon.

Skriv till oss!

Läs mer:

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode