Mardrömsåret som kan sänka George Michael

NÖJE

Somnade framför ratten tre gånger, hade sex i i park och rökte marijuana

1 av 7

LONDON

Han har ertappats sovande framför ratten i centrala London. Inte bara en gång – utan tre.

Han hade sex med en okänd 58-åring i en park.

George Michael har ett galet år bakom sig när han i kväll spelar i Globen i Stockholm.

Tidigt på morgonen söndagen den 1 oktober fick polisen en rad samtal om att en stillastående bil stoppade trafiken i en korsning i nordvästra London.

När patrullen kom dit fann de att George Michaels bil stod stilla vid ett trafikljus. Polismannen som gick fram såg superstjärnan sitta hopsjunken i förarsätet halvt medvetslös. Han hjälptes ur bilen och en ambulans kallades till platsen eftersom man oroade sig för hans hälsa.

I bilen återfanns små mängder marijuana.

Sov framför ratten - greps

Normalt sett hade kombinationen superstjärna, polis och droger resulterat i en flera dagar lång följetong i brittisk press.

Men icke. Efter några halvsidor dog uppmärksamheten ut.

Både press och allmänhet tycks ha vant sig vid George Michaels excentriska beteende.

Under 2006 har George Michael haft en osviklig förmåga att somna framför ratten under sena nätter, eller tidiga morgnar, i centrala London.

■ ■ I februari grips han av polis nära Hyde Park när han sover framför ratten. I bilen hittar polisen små mängder marijuana och sexleksaker. Dagarna efter uppdagas att en liknande incident inträffat redan i oktober förra året.

■ ■ Tidigt en morgon i april krockar en sömnig George Michael med tre parkerade bilar. Han förhörs av polis, men löser konflikten direkt med de drabbade bilägarna.

■ ■ I mitten av maj somnar han återigen bakom ratten. Den här gången grips han inte av polis, men fångas på bild av en fotograf. När George Michael vaknar kör han vidare-rakt in i en refug.

Skämtar bort skandaler

Störst rubriker fick George Michael när skandaltidningen News of the World avslöjade att han nattetid letade efter sex med okända män i parken Hampstead Heath i norra London.

– Han kysstes väldigt bra. Det var en av hans fördelar, berättade den arbetslöse 58-åringen Norm Kirkland om sitt möte med popstjärnan.

Michael har med relativt stor framgång lyckats skämta bort skandalerna.

– Som vanligt har jag bara mig själv att skylla, sa han i februari.

När han ertappades i parken ringde han själv upp det direktsända tv-programmet "Richard and Judy Show" .

– Det är inte skamligt om inte personen inte tycker det, och jag skäms verkligen inte, sa Michael.

Vännerna oroade

Hans vänner är mer oroade och fruktar att stjärnan är deprimerad. Enda gången han ler är när han ska förklara skandalerna, skojar de.

George Michael har en lång historia av depressioner. Han avskyr rampljuset, har scenskräck och håller sig helst hemma i lyxvillan i London.

Nu har han begett sig ut på en ny turné-sin första på 15 år. Och fansen finns kvar, åtminstone i Europa.

Biljetterna sålde slut på några timmar och skivbolaget hoppas på en bred comeback för George Michael, med fler turnéer och nya hitlåtar.

"Vet inte vad fansen klarar"

Men de är oroade över att sångarens livsstil ska påverka planerna negativt.

– Jag är inte säker på hur mycket mer hans fans klarar. Vi kommer att förklara att han måste bete sig mer ansvarsfullt eller så blir vi tvungna att tänka över hans framtid hos oss, säger en källa till Daily Mail.

Den amerikanska marknaden är särskilt känslig för avvikande beteende.

– George kan glömma en comeback i staterna, säger en skivbolagskälla.

Milstolpar – år för år:

Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!