Stenmarck: Jag söp en massa

NÖJE

’Ladies Night’-stjärnan om sin svartsjuka och att bli dumpad

Foto: FLYTT-fågel Martin Stenmarck flyttade runt mycket som barn. ”Det skulle jag aldrig utsätta mina egna barn för”.

Skivaktuelle Martin Stenmarck, 35, är trött på att prata om sin papparoll.

Så Aftonbladet lät honom svara på ett gäng helt andra, vitt skilda, frågor.

Här är svaren.

Titelspåret på din nya skiva heter ”Det är det pojkar gör när kärleken dör”. Kommer du ihåg hur det kändes när du blev dumpad senast?

– Det är Jonas Inde som har skrivit den texten, men jag känner igen mig. Sist jag blev dumpad var det som att någon borrade en motorsåg rakt igenom magen på mig, äckligt. Jag hanterade det helt fel efteråt. Sov inte mer än tre timmar per natt, söp en massa och tänkte inte alls på vilka jag umgicks med.

Tre olika klasser

Vad är det värsta du varit med om?

– Det naturliga vore att svara när min mamma dog, men sådant tvingas ju alla gå igenom. Något som folk inte vet är att jag flyttat mycket som barn. Min mamma var en extremt rastlös person. Jag fick börja ettan i tre olika skolor. Det skulle jag aldrig utsätta mina egna barn för.

Är du svartsjuk?

– Ja, lite lagom. Om Hanna står och snackar med en kille jättelänge så undrar jag så klart vem han är. Då brukar jag gå fram och fråga vad de pratar om. Men aldrig att jag erkänner för henne att jag är sotis!

”Jävligt cool”

Vem tycker du är världens snyggaste man?

– Åh, det där handlar ju om karaktär, men någon som är både snygg och jävligt cool är Johnny Depp. Han verkar vara sig själv och det tror jag är halva grejen.

Vad är det konstigaste en kvinnlig publikmedlem gjort under en ”Ladies Night”-show?

– Förra året var det en bastant och lite överförfriskad dam som bestämde sig för att ta sig upp på scenen. Jag stod med ryggen vänd mot publiken, så jag såg inte när det hände. Men så gallskrek Michael Nyqvist: Se upp!

– Jag hann knappt vända mig om, så hade hon flugit upp i min famn. Jag fick greppa tag i ett galler för att inte ramla omkull.

Hur många trosor kan ni få uppslängda på scenen under en kväll?

– Vissa gånger får vi inga alls, andra gånger kan det röra sig om ett 20-tal. Det är alla möjliga modeller, string, tanga, stora. Hittills har alla varit rena. Eller, jag har ju inte luktat på dem, men man får dem rakt i ansiktet

ibland.

MARTIN OM...

Foto: David Stenmarck.

... sin kommande skiva:

Den känns som en bra utveckling på min förra platta. Det finns likheter, men jag har tagit ut svängarna. Jag har gått tillbaka till mina rötter, flera av låtarna utspelar sig i Örebro, där jag växte upp. Förr spelade jag rock. Det kommer att märkas.

...spåret ”Det ska va fest den dag jag dör”:

Jag och Peter Kvint ville göra en lite svajig låt. Vi fick inte riktigt till texten. Så satt jag och tittade på min lille son och jag kom på att jag vill att mina barn ska få uppleva en rolig begravning. Lite mer ompa-ompa än vad vi är vana vid i Sverige.

...att jobba med lillebror David, 33:

När han skriver en text förstår jag precis vad han menar. Men jag kan samtidigt känna mindre respekt för honom än för andra låtskrivare, just för att han är min bror. Ibland vill jag strypa honom.