Bromölla firade sin vinnare

NÖJE

Sanslös Sannafeber i Bromölla.

Sannabakelser och storbilds-tv. Sannameny och segerfest.

Den lilla orten levde upp efter segerbeskedet att Bromölladottern Sanna Nielsen, 18, vunnit deltävlingen i Melodifestivalen.

Foto: Konditorn Else-Britt Kron har bakat speciella bakelser med Sannas bild.

I dagar har de laddat upp. Konditorn Bert Bökman på Bökmans konditori hade specialdesignat bakelser prydda med Sannas ansikte. Äpple och vaniljmousse. De sålde slut, så när som på en, och i går eftermiddag var 1 300 Sannabakelser sålda.

Specialmeny

På den lokala gallerian hade Ingrid Jansson ordnat fram storbilds-tv och specialmeny. Allt för att heja fram Sanna.

- Folk här i Bromölla har pratat väldigt mycket om detta. Uppladdningen har pågått i flera dagar, säger Ingrid Jansson som äger kaféet där den officiella festen hölls.

Kvällen till ära serverades en meny komponerad av stjärnan själv - fläskfilé, hasselbackspotatis och svampsås. Mellan 50 och 60 personer slöt upp och det lilla kaféet var fyllt till bristningsgränsen.

Storbilds-tv

- Vi har haft en riktig Sannakväll. Vi samlades ett helt gäng på gallerian och käkade Sannamenyn och tittade på Melodifestivalen på storbilds-tv. Det är så härlig stämning, det här betyder mycket för Bromölla, säger Anneli Gran, en av festdeltagarna på gallerian.

Hon berättar att stämningen varit uppskruvad de senaste dagarna. Lokal-tv har varit där och gjort reportage och butikerna har rustat.

Sanna Nielsen och hennes familj var kvar och njöt av segerruset i Göteborg.

Till Aftonbladet säger stolta mamma Ingmarie om festligheterna hemma i Bromölla:

- Det är gudomligt att ha ett sådant stöd hemifrån.

Läs mer:

Anna Bengtsson