Här testar Victoria kyrkan inför vigseln

NÖJE

Kronprinsessan och hennes blivande prins Daniel övar på att säga ja, ja, ja!

1 av 3 | Foto: HAND I HAND – PÅ VÄG TILL HEMLIGT MÖTE  Nu är det bara drygt en månad kvar tills Daniel Westling och kronprinsessan Victoria blir äkta makar. I går skyndade de hand i hand till Storkyrkan för ett hemligt möte. Precis som alla andra brudpar behöver de öva på ceremonin inför den stora dagen.

Här är historiska bilder på Daniel och Victoria.

Hand i hand skyndar de till ett hemligt övningsmöte

i Storkyrkan.

– Det är väldigt dags för bröllop, skulle jag säga, säger kronprinsessan till TV 4.

Det är bråda tider för Daniel Westling och kronprinsessan Victoria. Om drygt en månad gifter de sig i Storkyrkan i Stockholm och innan dess är det mycket som ska fixas.

Varje brudpar får gå igenom vigseln med prästen och öva inför ceremonin.

– Man får veta hur akten går till, vad man ska säga, hur man ska gå och stå. Man drar i princip igenom hela ceremonin, säger Helle Klein, präst och avgående politisk chefredaktör på Aftonbladet.

Vanligt att träffa prästen

Aftonbladet kan i dag visa exklusiva bilder på hur kronprinsessparet i går skyndade över slottets borggård för ett hemligt möte i Storkyrkan.

Enligt Helle Klein är det vanligt att brudpar träffar sin präst ungefär en månad före bröllopet för att öva på vigseln.

– Det är lite olika såklart, men vanligtvis träffas man en gång och pratar om ceremonin och varför man vill gifta sig. Mest handlar det om att få trygghet inför bröllopet, säger hon.

När Aftonbladet i går frågade Victoria vad hon och Daniel tyckte om den nyrenoverade kyrkan svarade hon kort:

– Det får vi se.

Sedan försvann de in genom de väldiga kyrkportarna.

För Sveriges Radio berättar kronprinsessan om tiden efter förlovningen och kärleken till Daniel Westling:

– Det är fantastiskt för mig att få visa upp Daniel och dela det jag gör om dagarna, att få vara två om att uppleva saker och ting. Det har varit en helt fantastisk tid och helt underbart med det stöd vi har fått från svenska folket.

Berättar om kärleken

I en intervju i TV 4, som visas på måndag, berättar den annars så tystlåtne Daniel Westling hur han och Victoria blev ett par:

– Vi blev vänner och sen började vi umgås även utanför min arbetsplats. Det ledde till kärlek och i dag, nio år senare, är det snart dags för bröllop.

– Det är väldigt dags för bröllop, skulle jag säga, flikar kronprinsessan in.

ARTIKELN HANDLAR OM