Toppa strandformen

NÖJE

Kost och motion är viktigast för att hålla apelsinhuden i schack — men massage, anticellulitkrämer och smarta tips ger extra hjälp i kampen mot groparna.

AV: Anna Wahlberg FOTO: Peder Wahlberg, Stella Pictures, Thinkstock

Slimma silhuetten

Celluliter är envisa och svåra att få bort. Tålamod och envishet förbättrar förutsättningarna för ett slätare, fastare resultat.

1 För att krämernas vårdande ingredienser ska kunna tränga ner på djupet – gör dig av med blockerande, döda hudceller genom peeling ett par gånger i veckan. Som en extra bonus gör skrubben att hudytan ser slätare och jämnare ut.

2 Torrborstning varje dag ökar blodgenomströmningen och dränerar bort slaggämnen. Börja vid fötterna och borsta med cirklande rörelser i riktning mot hjärtat. Nyp och massera extra

Foto: Få en hud mjuk som sammet med regelbunden peeling och återfuktande kräm.

på problemområdena, det vill säga magen, baksidan av låren och rumpan.

3 Massera in en dränerande och utjämnande anticellulitkräm morgon och kväll. Ju mer du kämpar och knådar med djupgående massage, desto bättre.

4 Förvänta dig inte att se ett perfekt resultat på ett par dagar. Först efter ett par veckor syns skillnad, för uppenbara förbättringar krävs några månader. Men att huden blir mjukare och spänstigare tack vare torrborstning och återfuktning syns direkt. För ett bestående resultat krävs kontinuerlig torrborstning, massage och anticellulitkräm.

5 Visst har även solgudinnor gropar i låren – men de syns mindre. En bra brun utan sol-kräm applicerad var fjärde dag får din kropp att se fastare och slätare ut.

Passande produkter

Preppa kroppen för din snyggaste sommar hittills med återfuktande och vårdande kroppsprodukter.

Rosa lack, "Shorts story" från OPI, 150 kr.
Svullna, tunga ben får ett omedelbart lyft med svalkande gelen ”Leg laser” från Biotherm, som också jämnar ut hudtonen så att groparna syns mindre. Pris, 395 kronor.
Budgetfavorit! ”Perfectslim pro” är ett effektivt vapen i kampen mot groparna. Ovandelen på flaskan ger dig en härligt nypig massage som perfekt komplement till den friskt gröna gelén. Från L’Oréal Paris. Pris, 205 kronor.
Grön figurfixare. ”Tonific minceur” från Nuxe är en återfuktande och utslätande anticellulitkräm med naturligt koffein, bambu och gelé från röda alger, som snabbt går in i huden utan att lämna en kladdig hinna. Pris, 425 kronor.
En solbrun kropp ser slätare, snyggare och mer tonad ut. ”Self-tanning lotion” från Fake Bake/Accessora är en lättflytande brun utan sol-lotion som ger naturlig fin färg med lång hållbarhet. Pris, 389 kronor.
Päronpeelingen ”Pear tree corner” är en rivig raring som effektivt exfolierar bort döda hudceller, jämnar ut hudytan och förbereder huden för efterföljande produkter. Från Kiehl’s. Pris, 275 kronor.
”Prevage body total transforming anti-aging moisturizer” från Elizabeth Arden är en intensivt återfuktande kroppskräm som stramar upp huden samtidigt som bristningar och åldersfläckar blir mindre framträdande. Pris, 1 650 kronor.
Kaffebäret är ett antioxidantrikt superbär med unika hudvårdande egenskaper. ”Coffeeberry slimming body complex” är en fettförbrännande, dränerande lotion som absorberas snabbt av huden med en pirrig, värmande känsla och gör den påfallande mjukare och fastare. Från Priori. Pris, 895 kronor.
”Lifting and firming bust gel” från Chanel är en skönt svalkande och väldoftande gel som stramar upp och förbättrar elasticiteten i den ömtåliga huden kring byst och dekolletage. Pris, 720 kronor.

Omfamna dina former

Sluta fokusera på det du inte gillar och lyft fram det du är mest nöjd med i stället!

DU HAR…

Foto: Adjö apelsinhud! ”Aromessence slim effect” från Decléor är ett citrusdoftande koncentrat som ger apelsinhuden en tuff omgång. Pris, 540 kronor

… FYLLIG BYST. Skrubba varsamt med en mild peeling en gång i veckan och återfukta dagligen. Svep ljusreflekterande lysterpuder över nyckelbenen och applicera en droppe parfym i klyftan. Exponera inte huden för solens skadliga strålar utan att först smörja in dig med solskyddsfaktor.

… VÄLFORMADE ARMAR. Knottriga överarmar och fnasiga armbågar drar fokus från din snygga triceps. Peeling och återfuktning är grundläggande, brun utan sol gör dem ännu snyggare och slankare. Välj en effektiv men mild deo och raka dig regelbundet under armarna.

… SNYGG RYGG. Visa upp din bara rygg i avskalade linnen och axelbandslösa klänningar. Utslag och plitor undviker du med milda, vårdande produkter. Tänk på att tvätta håret före kroppen för att undvika att smutsigt tvättvatten och balsamrester täpper till porerna.

Strandsnygg snabbt!

Foto: Whitney Port har fattat att man måste dricka mycket när man är i solen.

So what, celluliterna finns där. Sofis modes smarta tips lockar blickarna åt annat håll.

TRÄNA. Vältränade, starka ben är alltid en tillgång, oavsett om de är gropiga eller inte. Utfall, någon?

RAKA. En omsorgsfull, nära rakning av armhålor och ben ger en skarpare och jämnare silhuett.

SMÖRJ. Återfuktad hud ser mindre rynkig ut. Guldolja och ljusrefl ekterande skimmerprodukter trollar fram välsvarvade glamourspiror.

LACKA. Mjuka, välvårdade fötter med färgstarkt lackerade naglar är en tillgång både på beachen och i högklackade sandaler.

KLACKA. Höga klackar får benen att se längre och slankare ut, oavsett om du bär jeans eller är barbent.

DRICK. Glöm inte att dricka mycket! Grönt te är rikt på antioxidanter och verkar utrensande på kroppen. Gott är det också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode