Martin Timell: Jag stämmer TV4

Tv-profilen till Dagens media: ”De kastade mig framför bussen”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Han anklagades för sexuella övergrepp under MeToo.

Nu stämmer Martin Timell TV4 och säger att ”de var livrädda och offrade mig”.

– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mejl som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?, säger han till Dagens Media.

Det var under MeToo-hösten som TV4-profilen Martin Timell anklagades för sexuella övergrepp.

Gärningen ska ha ägt rum på en jobbfest för ”Äntligen hemma” år 2008.

Våren 2018 åtalades Martin Timell för våldtäkt. Attunda tingsrätt friade honom den 8 juni 2018 från brottsmisstankarna men domen har överklagats till hovrätten där fallet tas upp i april med nya vittnen.

I samband med anklagelserna bröt TV4 samarbetet med Timell. Enligt honom själv en vecka innan någon polisanmälan gjorts och i Dagens Media säger Timell nu att han stämmer tv-kanalen för avtalsbrott. Han ska också stämma vd Casten Almqvist och delar av TV4-ledningen för förtal. 

– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mejl som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?, säger han till tidningen.

”Kastade mig framför bussen”

Två olika utredningar har gjorts om arbetsmiljön på ”Äntligen hemma” som enligt Casten Almqvist beskrev som ”smärtsam läsning”.

Martin Timell säger att han aldrig fått läsa eller bemöta några anklagelser. Han säger också att han fick veta att han blivit av med jobbet via en tidningsartikel.

– TV4 kastade mig framför bussen, skändade liket, och kom sedan med uttalanden om mig som gör att jag nu har för att avsikt att stämma Casten Almqvist – och delar av TV4-ledningen – för förtal.

TV4 ska i samband med att de sparkade Timell ha dragit in lönen för de tre år som återstod av kontraktet och kanalen kräver enligt honom tillbaka 10,7 miljoner kronor.

TV4: ”Ångrar att vi inte gjorde det tidigare”

Dagens Media har utan framgång sökt Casten Almqvist. I stället skriver TV4:s kommunikationschef Malin Willers i ett mejl till tidningen:

”TV4 avslutade samarbetet med programledaren på grund av allvarliga arbetsmiljöproblem. Två oberoende, externa utredningar har konstaterat att det förekommit allvarliga missförhållanden i arbetsmiljön på produktionen. Programledaren har naturligtvis fått veta varför samarbetet avslutades och han har fått regelbunden återkoppling kring sitt beteende. TV4 accepterar inte kränkningar och trakasserier. Det enda vi möjligtvis ångrar är att vi inte agerade med samma kraft tidigare som vi gjorde under hösten 2017, vilket vi också fått korrekt kritik för ”.

Malin Willers uppger också att det är den enda kommentar som tv-huset kommer att ge just nu.

Martin Timell hävdar att han är oskyldig men vill med anledning av den pågående rättsprocessen inte kommentera anklagelserna, säger han till Dagens Media.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Martin Timell som avböjer att kommentera ytterligare. Nöjesbladet söker även Casten Almqvist.

Publicerad:

LÄS VIDARE