Dalle: Det kan bli en ny Yrrol

NÖJE

Peter Dalle vill göra ny Yrrol

1 av 4 | Foto: Farbror Bosse på nya äventyr?

Det är hög tid att utfärda en varning för Farbror Bosse.

Peter Dalle vill göra en ny ”Yrrol”-film.

- Det finns planer, säger han.

I SVT:s ”Sommarkväll” i kväll pratar två av skådisarna i Lorrygänget, Suzanne Reuter, 62, och Claes Månsson, 64, om kultfilm­en ”Yrrol” (1994). För program­ledaren Rickard Olsson, 47, berättar gästerna att de gärna vill göra en uppföljare - men att manusförfattaren och regissören Peter Dalle, 57, är motvillig. Då överraskas Reuter och Månsson av att Dalle finns med i studion via telefon.

Till kollegornas stora lycka avslöjar Dalle då att det finns planer på en uppföljare.

För Nöjesbladet berättar Peter Dalle om tankarna på en ny sketchfilm. Något ­manus har han dock inte ­påbörjat.

Clas Månsson glad

- Det finns planer på det vis att jag funderat en del, lite lösa planer. Trots att ”Yrrol” är en gammal film är den fortfarande väldigt populär, märker man. Framåt november-december kanske det finns något mer konkret att säga om en uppföljare, säger han.

Claes Månsson säger att han blev glad för Peter Dalles besked - men inte helt förbluffad.

- Jag blev lite överraskad men han hade faktiskt ­antytt något liknande för något halvår sedan. Men det känns som att han är väldigt seriös med planerna, även om det inte kommit så långt att han har skrivit något, ­säger han.

Minnesvärd film

Han märker fortfarande av ett stort intresse för film­en som gav minnesvärda rollfigurer som den snuskige Farbror Bosse och filosofen Leif G.W. Platon.

- Det är häftigt eftersom det är många unga människor som gillar den, en ny ­generation som upptäckt filmen. Det skulle vara väldigt roligt om uppföljaren blev av. Faran är väl att den hela tiden skulle jämföras med någonting som många uppenbarligen tycker väldigt mycket om, säger Claes Månsson.