Möt Theyouways nya moderedaktör Beatrice Trodden

avElina Malm

1 av 7
"Det ska bli roligt att inspirera på ett nytt sätt".

Vem är du?

– Jag är uppväxt i Stockholm men är halvbritt och halvsvensk. De senaste åren har jag bott i Glasgow och i London men flyttade hem till Stockholm igen för några veckor sedan.

Du är ny moderedaktör på theyouway.com, hur känns det?

– Det känns jättespännande! Det är roligt att få vara med och arbeta med ett sådant kul koncept som inspirerar på ett nytt sätt. Det är extra bra timing nu i och med att modeveckan börjar nästa vecka och vi har en massa spännande inplanerat som kommer att dyka upp på theyouway.com.

Vad har du gjort innan?

– Jag har arbetat som frilans-stylist och skribent inom mode i flera år. Jag har jobbat med magasin som Glamour UK, Stylist, Vogue. Jag har gjort jobb för märken som Bombay Sapphire, Snow Queen Vodka och HCT Make Up, samt skrivit för modessajter både i Storbritannien och USA.

Vad är det roligaste med arbetet som moderedaktör?

– Det roligaste med att arbeta med kläder och trender är att samla alla intryck och idéer för att sedan skapa någonting som folk kan få ta del och inspireras utav.

Hur skulle du beskriva din stil?

– För det mesta klär jag mig ganska minimalistiskt, gärna med maskulina inslag. Det blir mycket svart, marinblått och grått. Då och då brukar jag också ha lite sportiga inslag i min stil.

Hur förhåller du dig till trender?

– Mode är väldigt ombytligt och det kan skifta från natt och dag ungefär. En trend kan hålla sig i några säsonger eller bara ett par månader så oftast försöker jag personligen tänka på vilka trender som först och främst passar till min egen stil och därefter försöker jag att välja plagg som jag kan bära lite längre. Ser jag däremot en trend som jag verkligen fastnar för kan jag inte sluta tänka på den förrän jag har åstadkommit looken.

Har du några favoriter bland svenska designers?

– Jag älskar Acne och AltewaiSaome – två fantastiska märken.

Favoritplagg i garderoben?

– Det kan gå lite i perioder men något som funnits med i flera år är en svart kavaj som jag ärvt av min pappa. Jag fick den omskräddad och nu sitter den perfekt. Den är lite oversize på ett sätt som jag älskar.

Se mer av Beatrice Troddens garderob i bildspelet

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode