Tommy Ekman gifter sig i sommar – framför 130 gäster

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
1 av 2
Tommy Ekman, Madelene Gustavsson och sonen Willgoth.

NÖJE

Förra året blev Tommy Ekman och sambon Madelene föräldrar under dramatiska former.

Kort därefter spontanfriade Tommy och i sommar blir det bröllop.

– Det känns fantastiskt bra, säger Tommy till Nöjesbladet.

För ett år sedan blev artisten Tommy Ekman, 57, pappa till en liten son. En händelse som blev dramatisk för alla inblandade.

Sonen Willgoth föddes 10 veckor för tidigt och vägde 1 500 gram och Tommys sambo Madelene förlorade 1,5 liter blod och var nära att dö.

Allt gick dock lyckligtvis vägen och den sjätte juni så spontanfriade Tommy.

– Vi hade egentligen redan bestämt oss för att förlova oss i Spanien i juni. Vi hade köpt ringar och allting, men jag kunde inte hålla mig. Jag gillar överraskningar så jag öppnade upp en flaska champagne på nationaldagen och gick ner på knä och friade, berättade Tommy förra året för Nöjesbladet.

I samma veva avslöjade han att platsen för det stundande bröllopet var Seglora kyrka på Skansen. Något som ändrats längs vägen.

I dagarna skickade Tommy och Madelene Gustavsson, 41, ut en bröllopsinbjudan och i slutet av juli blir paret äkta makar i brudens födelsestad Åtvidaberg.

130 inbjudna

– Vi började prata om bröllop förra året och nu har vi bestämt oss. Juli blir bra vädermässigt och vi gifter oss i Åtvidabergs större kyrka. Vi döpte Willgoth i den mindre, men nu blir vi fler gäster, runt 130 stycken. Det känns fantastiskt bra och vi ser verkligen fram emot det, säger Tommy.

Familjen lämnade Vallentuna strax norr om Stockholm för att bosätta sig i lilla Åtvidaberg förra året. Sedan köpte de stans kända konditori vid Stora torget som de nu driver som ett familjeföretag.

– Vi går sällan upp efter sex på mornarna och det blir ofta sena kvällar, men det är bara kul.

”Letar brudklänning”

Bröllopsförberedelserna är i full gång. Det blir ingen speciell klädkod utan de vill ha en ”skön” stämning och fest, inte så formellt.

– Madelene letar brudklänning för fullt, men jag har ingen aning vad jag ska ha på mig ännu, säger Tommy och skrattar.

Han berättar också att han och kollegan från Style, Christer Sandelin, numera är vänner efter att ha bråkat en hel del de senaste åren.

– Vi har bra kontakt nu, det känns skönt. Även Gigi Hamilton kommer på bröllopet så vem vet, det kanske händer nåt kul på festen, säger han och hintar om att gästerna kanske får höra ”Vill ha dig”.

Bröllopsresan går till Grekland. De letar efter någon romantisk ö att bo på med barnen.

– Vi vill ha lite ”Mamma Mia”-känsla, ett riktigt smultronställe.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN