Deltagarna får stöd av psykologer

1 av 2
Både kvarvarande och tidigare deltagare erbjuds psykologstöd av TV4. ”Vi lägger nu all kraft, energi och resurser på att ta hand om alla idoler”, säger producenten Pelle Porseryd.

avChristoffer Nilsson

NÖJE

Idolerna är i chock efter Tristan Björlings död.

Inför semifinalen i morgon får deltagarna psykologstöd.

- Vi lägger all kraft, energi och resurser på att ta hand om alla idoler, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

I morgon är det semifinal i TV4:s ”Idol”.

Men tankarna på finalen har varit avlägsna för Mollie Lindén, Josefine Myrberg och Lisa Ajax som fortfarande är kvar i tävlingen.

Sorgen efter Tristan Björlings, 19, död har tagit över.

När dödsfallet blev känt i går samlade TV4 sina styrkor för att ta hand om både kvarvarande och tidigare deltagare.

Stängda repetitioner

Dagens repetitioner blir stängda för utomstående och deltagarna har fått stöd av psykologer, enligt programmes exekutive producent Pelle Porseryd.

- Vi lägger all kraft, energi och resurser på att ta hand om alla idoler. Alla vi som kände Tristan är väldigt omtumlade. Det är oerhört tragiskt och ofattbart. Vi har psykologer inkopplade som har en kontinuerlig kontakt med deltagarna och som givetvis är med i de diskussioner vi har nu, säger han.

”Vill hedra honom”

Tristan Björling kan komma att hedras under fredagssändningen men något beslut är inte fattat.

- Det vore fel av mig att säga att såna tankar inte snurrar i huvudet men nu ligger fokus på att finnas som stöd, säger Porseryd.

Utröstade deltagaren Niklas Musco, 25, försöker styra om sina planer så att han kan vara på plats i studion i morgon.

- Alla som tittar på ”Idol” på fredag kommer att tänka på Tristan. Jag är nästan säker på att någon hyllning kommer att vara med i programmet, jag hoppas verkligen det. Och jag ska göra allt jag kan för att vara på plats för att hedra honom. Om jag inte kommer loss tänker jag hylla honom så stort jag kan på finalen nästa vecka. Det lovar jag honom, säger Musco.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Idol