Carola avslöjar romans med en kvinna: ”Jag kände ju en extrem attraktion”

avHelena Trus

Publicerad:
Uppdaterad:

Carola: ”Jag har haft fysisk kontakt med en kvinna”

1 av 5

Efter gaykontroverserna - nu berättar Carola Häggkvist om sin hemliga romans.

I tonåren var hon förälskad i en tjej.

– Jag har haft fysisk kontakt med en kvinna, säger hon till Nöjesbladet.

Hon dryper bomullen i aceton och tvättar bort det sista av nagellacket.

Nöjesbladet träffar Carola på ett hotellrum i centrala Stockholm och hon ska strax i väg och uppträda på en välgörenhetsgala.

På lördag är hon huvudpersonen i "Så mycket bättre", ett program hon ser som ett avslut på första akten i hennes liv.

– Jag är jättenöjd. Det var väldigt fint porträtterat, jag tycker att man får komma nära. Man gör ett avslut för att komma vidare, det är det jag menar med att akt två nu ska börja. Jag hoppas att det blir ett avslut, som att jag vågar lyfta på täcket runt gay-frågan och berättar att jag har själv varit där.

”Onaturligt”

Carola Häggkvist, 48, har länge varit kult i gayvärlden och gayfansen är några av hennes mest trogna supportrar. Samtidigt har hennes uttalanden om homosexualitet genom åren väckt starka känslor.

Det var bland annat 2001 som Carola gjorde en kontroversiell intervju i tidningen QX där hon bland annat ska ha kallat homosexualitet för "onaturligt",

Den 13 år gamla intervjun skapade stora rubriker och i ett öppet brev bad hon senare om ursäkt:

"Som jag hoppas att det framgick i intervjun är många av mina vänner homosexuella och jag har aldrig menat att de är onaturliga. Jag anser inte heller att homosexualitet skulle vara en sjukdom" skrev Carola då.

”En extrem attraktion”

I lördagens avsnitt vill Carola en gång för alla sätta punkt för kontroverserna.

Runt middagsbordet i "Så mycket bättre" berättar hon att hon varit förälskad i en kvinna.

Det var på 80-talet och Carola var tonåring.

– Vi var definitivt inte ett par men jag testade... det var lite jobbigt för jag kände ju en extrem attraktion och kraft i det, men jag valde att inte kliva på. Jag vet inte om det var äkta kärlek eller bara begär för man är ju sexuell när man är tonåring, säger hon i programmet.

Var det en sexuell ton, frågar Ola i programmet?

– Jag gick i gång så, det gjorde jag, svarar Carola.

Var inte kär

När Nöjesbladet träffade henne i går kväll utvecklade hon varför hon valde att berätta om förälskelsen.

– Jag ville göra ett avslut på den här gay-frågan, jag ville dela med mig det här har jag gått igenom också, jag vet, I know the feeling. För mig var det viktigt att dryfta det. Det var en tjej som jag hängde mycket med och vi hittade på grejer i hop.

Var ni kära?

– Nej, jag visste inte vad det var. En attraktion, men det fanns inget att bygga på i en relation så jag tog en annan väg.

Carola vill hålla tjejens identitet hemligt.

– För mig fanns det ett val att kliva av och på den biten. Det har jag ifrågasatt även i dag, när man inte har träffat någon karl så där, så har jag tänkt, shoot, det kanske är lättare med en tjej!? Nu är jag ju inte intresserad av det... Det är ju många tjejer som har hört av sig genom åren, jag har haft lesbiska fans genom alla år som blivit lite kära. Jag har känt mig så trygg i den jag är, jag har aldrig haft fobier.

”Jag ville beröra”

Det var Love Antell som triggade i gång samtalsämnet, efter att han gjort en smärre ändring i texten till den Carola-låt han tolkar i programmet.

Ville du skapa en diskussion om hennes tidigare gay-uttalanden?

- Jag ville beröra ämnet, men på ett skämtsamt sätt. Det är liksom, det går ju inte att försvara hennes uttalande. Jag kanske är en liten retsticka samtidigt, men programmet är fel forum att debattera om någons åsikter eller politiska ställning.

– För hennes del var det ett sätt att förklara att hon inte är fördomsfull. Och det är väl ganska självklart, en stor del av hennes publik är gaypublik, sa han till Nöjesbladet under programmets presskonferens i oktober.

Vilken Carola-låt Love Antell har tolkat får inte avslöjas innan TV4 sänder programmet på lördag kväll.

Kom varandra nära

I programmet fick Carola inga specifika frågor om uttalandena:

– Vi hann inte komma dit, känns inte som rätt forum. Därför tog jag död på den diskussionen genom att säga att jag varit fysisk med en kvinna, säger Carola till Nöjesbladet. Love gjorde en grym version av låten, nu när jag har lärt känna honom så blir jag inte förvånad alls att han gjorde så. Skönt att han satte en sådan fräsch touch på låten. Det var ballt.

Carola och Love kom varandra nära under inspelningen. När hon skadade knät under en cricketmatch i början av säsongen, fanns han där som stöd.

– Klart jag blev förälskad i Love, eller kanske inte förälskad utan mer betuttad. Jag blev definitivt charmad, och lite förtjust. Så där som det blir på läger. Att man börjar göra sig lite fin för någon i produktionen, man sträcker på sig lite extra... Han är fin, säger Carola till Nöjesbladet.

Publicerad: