Hanna: ”Jag tror att Chris vinner”

Hanna Ferm och Chris Kläfford gör upp i finalen av ”Idol”

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Om en vecka möts Hanna Ferm och Chris Kläfford i finalen av ”Idol.

Och blir det som Hanna tror så tar Chris hem hela kalaset.

– Det känns som att det legat i luften ända sedan ”Imagine”, säger hon.

Det blir Hanna Ferm från Pixbo och Chris Kläfford från Lindesberg som gör upp i finalen av ”Idol” som hålls i Globen. Efter segervrål, kramar och ett regn av kamerablixtrar delar de med sig av sina känslor.

– Det känns helt sjukt. Jag är överlycklig. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Minuterna innan var jag så nervös. Men jag är så glad att jag får stå här. Jag kan inte vänta. Jag är en av två kvar. Det är jag och Chris. Det är stört, säger Hanna.

– Det känns helt sjukt. Det händer så mycket på samma gång nu men jag kommer få stå i Globen. Det är en skapligt stor bock på min bucketlist. Jag har kämpat med musik hela mitt liv så det känns skönt att få ett slags kvitto på det här nu, säger Chris.

”Jag tror Chris vinner”

Båda deltagarna har hyllats stort under säsongen av både juryn och tittarna. Hanna många gånger för sina scenframträdanden med både dans och sång och Chris för sin sångröst och förmåga att beröra.

Hanna tror att hennes konkurrent kommer att ta hem tävlingen.

– Det beror mycket på vad som händer. Men jag tror nog Chris. Det känns som att det legat i luften ända sedan ”Imagine”. Jag är så otroligt nöjd att jag tagit mig hit.

Men har du redan givit upp?

– Nej, verkligen inte. Jag vill vinna. Det är klart att jag vill det när man kommit såhär långt. Jag har varit med från start till mål.

”Har båda kämpat”

För att ladda inför finalen ska båda deltagarna åka hem. Chris ska tacka av Lindesberg för allt stöd under ett event och Hanna ska uppträda.

Chris anser att både han och Hanna förtjänar en vinst.

– Det gör vi. Vi har båda kämpat. Men man har redan vunnit på ett sätt.

Blir du besviken om du inte vinner?

– Jag kommer att ta det där när det kommer. Det är svårt att bestämma mina känslor när jag står här. Just nu är jag bara glad över att vara i final, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol

Hanna Ferm