G–Eazys första ord efter domen i Sverige

G-Eazy fick i fredags villkorlig dom och böter för nattklubbsbråket i Stockholm.

Nu väljer han att för första gången efter att ha lämnat Sverige ta bladet från munnen.

”Jag kan inte förklara hur mycket jag skäms och vill be om ursäkt för händelsen”, skriver han på Instagram.

Rapparen G-Eazy, vars riktiga namn är Gerald Earl Gillum, hamnade i stort bråk på nattklubben Solidaritet efter sin spelning i Stockholm förra veckan.

I samband med bråket utdelade han flera slag mot en ordningsvakt.

Artisten greps på plats och häktades. I fredags väcktes åtal mot G-Eazy , som erkände att han slagit ordningsvakten, för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav av kokain.

Efter en rekordsnabb rättegång samma dag dömdes han till villkorlig dom och bland annat även dagsböter på 80 000 kronor.

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det speglar inte min personlighet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, sa en ångerfull G-Eazy under rättegången.

G-Eazy efter domen.
G-Eazy efter domen.

”En hemsk natt”

Direkt efter domen flög artisten till Norge för en spelning i Stavanger. Nu väljer han att för första gången att ge sin syn på de turbulenta dagarna i Sverige.

”Tacksam och välsignad att vara fri och i säkerhet”, skriver han på Instagram.

”Jag kan inte förklara hur mycket jag skäms och vill be om ursäkt för händelsen. Men framförallt är jag så tacksam för att de lät mig gå. Det är det galnaste jag varit med om i mitt liv. En hemsk natt med en massa otur och några ännu värre beslut. Men som jag sa, tacksam som fan att jag är en fri man och är tillbaka på turnén och kan uppträda för fansen.”

G-Eazy tackar även alla som har stöttat honom.

Förra veckans spelning i Stockholm var den första på artistens Europaturné. Under rättegången yrkade åklagaren på två månaders fängelsestraff, vilket försvarat menade skulle få förödande konsekvenser för G-Eazy som då skulle tvingas betala miljonbelopp i skadestånd till arrangörerna.

Grateful & blessed to be free & safe. Happy to be in Copenhagen tonight doing what I love most. Embarrassed & apologetic beyond words about the incident, but above all I’m so fucking grateful they let me go, craziest experience of my life, awful night with a lot of bad luck and some even worse decisions but like I said I’m grateful as fuck to be a free man, back on tour performing for the fans. Thank you to everyone who’s held me down along the way and supported this journey, I appreciate you more than you’ll ever know. Love. 📷 @tristan_edouard
Publisert:

LÄS VIDARE