Bathina Philipson om bästa vännens tragiska död

Publicerad 2018-06-16

Bathina Philipson och Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt kom från skilda världar.

Ändå förblev invandrartjejen och greven bästa kompisar ända fram till hans tragiska död.

– Jag tror att Noppe hade bestämt sig. Det fanns inget som hade kunnat stoppa honom, säger Bathina till Nöjesbladet.

Tv-profilen Bathina Philipson blev mot alla odds bästa kompis med greve Carl-Adam ”Noppe” Lewenhaupt. En något udda och omaka duo. Nu kommenterar hon för första gången bästa vännens död.

– Jag skulle vilja säga att ingen var omaka med Noppe. Han var så enkel och osjälvisk, glad och alltid fylld av humor. Man kände sig sedd av honom, säger hon.

I mars 2017 hittades den framgångsrike krögaren och kungens vän Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt död i vattnet vid Hundudden på Djurgården i Stockholm av en förbipasserande.

Det är viktigt att prata om psykisk ohälsa

– Det är viktigt att vi börjar prata om psykisk ohälsa. Det är trots allt en sjukdom vilket inte alla förstår. Ett annat problem är att de flesta som är sjuka döljer hur de innerst inne mår, säger Bathina Philipson.

Den senaste tiden har flera uppmärksammade dödsfall bland kändisar skapat en debatt om självmord i media. Bara dagar efter att stjärndesignern Kate Spade tagit sitt liv kom nyheten att den kände tv-kocken Anthony Bourdain gjort detsamma. CNN skriver att antalet självmord ökat med 25 procent i USA under två decennier.

Inget hade kunnat stoppa honom

– När man som vän eller anhörig drabbas av en sån här händelse så är det klart att man funderar på om man hade kunnat göra något för att förhindra det. Jag tror att Noppe hade bestämt sig. Det fanns inget som hade kunnat stoppa honom, säger Bathina och fortsätter:

– Han var en otroligt glad person, osjälvisk och han bjöd på sig själv i alla lägen. Han hade alltid skrattet nära till hands men det fanns även en annan sida där också som han måste varit väldigt bra på att dölja. Människan är komplex. På gott och på ont. Noppe var en väldigt kär vän till mig och när han försvann så var det som ett slag i ansiktet.

ANNONS