Så här glamourösa kan mina dagar vara

NÖJE

NEW YORK

Folk frågar ibland:

Vad gör du där borta?

Så här följer ett stycke loggbok från en helt vanlig dag i korrespondentens glamourösa liv.

09.00: En redaktör från Stockholm ringer och säger att det kommit en bild på en jättetjock mexikan. Jag ska skriva texten, meddelas det. Går upp. Sätter på kaffe. Hämtar tidningshögen som ligger utanför dörren. Läser mejl. Får i flera skäll för rubriken på en artikel från gårdagen. Att jag inte sätter rubriker är förstås ovidkommande. Kollar de större nyhetssajterna. Inget anmärkningsvärt har hänt. Tittar ut genom fönstren. Utsikten är bedårande. Ändå gäspar jag.

10.00: Duschar. Tänker att det ändå är märkligt att de i det här landet bygger stealth-plan, men inte kan ordna ordentligt tryck i duschstrålen.

11.00: Surfar rätt på info om tjocke mexikanen. Skriver. Ringer tidningsbudet och klagar över att jag inte får Entertainment Weekly. Ska korrigeras, säger de. Det säger de alltid.

12.00 Sporten ringer. Nöjet ringer. Nyheterna ringer. Sen ringer nöjet igen. Alla har kort om material och behöver texter av olika längd.

13.00 Går ut. I lobbyn säger Simon - en dörrman som sedan jag ordnade en Henrik Lundqvist-autograf åt honom är min bäste vän - att Rangers rockar. Det har han rätt i. Äter brunch på "min" diner. Omelett på rökt skinka och avocado. Läser Times och Post och News. Page 6, Posts skvallersida, är som vanligt suverän.

14.00 Går en promenad. Utanför Grand Central ropar en vildögd man att jag slarvat med rakningen. Här får man stå ut med att bli kommenterad.

15.00-17.00. Skriver. Mest rewrites. Såna tror vissa läsare att man ägnar sig åt för att man är lat. Men det är rewrites dom som bestämmer vill ha. Jag tycker jag ska resa hela tiden. Det tycker inte dom.

18.00. Pratar med Sudden i LA. Vi beklagar oss över vedermödorna i våra eländiga liv. Skriver mer.

19.00 Går med en säck kläder till kemtvätten i källaren. Får hämta den i morrn. Det är det bästa i USA. Man behöver inte göra det man inte vill.

21.00 Deadline i Stockholm - mer känd som cocktail hour i korrevärlden. Överväger att ta en taxi till Elaine"s. Men jag orkar inte. Beställer kinesiskt på delivery i stället. Ser på "Lost", allt tråkigare, och hockey, allt roligare.

00.30. Somnar till Conan. Drömmer om tjocka mexikaner.

Per Bjurman

ARTIKELN HANDLAR OM