Bill Paxtons familj stämmer sjukhuset

Anser att läkaren orsakade hans död

1 av 2
NÖJE

Bill Paxtons familj stämmer sjukhuset där skådespelaren avled förra året skriver The Hollywood reporter.

De menar att läkaren har utfört hjärtoperationen utan att förklara riskerna.

Skådespelaren Bill Paxton gick bort för nästan exakt ett år sedan, 61 år gammal.

”Det är med sorg i hjärtat som vi kan bekräfta nyheten att Bill Paxton har avlidit på grund av att komplikationer uppstått efter en operation”, skrev en representant för familjen då i ett uttalande till People.

Obduktionen efteråt visade att skådespelarens dödsorsak var en stroke han fick till följd av en hjärtoperation. Komplikationer uppstod och elva dagar senare avled han på sjukhuset.

Onödig operation

Nu stämmer familjen sjukhuset och anklagar läkaren för dödsfallet skriver The Hollywood reporter. De anser att läkaren har genomfört operationen utan att ordentligt förklara riskerna. Enligt Paxtons fru och barn har sjukhuspersonalen varit oaktsam.

I stämningsansökan, som lämnades in i fredags, står det att läkaren missbedömde riskerna med operationen samt inte lyckades förmedla att tillvägagångssättet var bortom hans erfarenhet och kunskap.

Paxtons familj lägger också stor skuld på sjukhuset som lät läkaren utföra en onödig operation. De menar också att de inte straffat honom tillräckligt efteråt.

Sjukhuset svarar

Till Hollywood reporter svarar sjukhuset på anklagelserna och menar att patienternas hälsa och säkerhet är det absolut viktigaste för dem.

“En av anledningarna till vår höga kvalitet är att vi noggrant granskar bekymmer om patientens vård. Denna process säkerställer att vi kan fortsätta att tillhandahålla vård av högsta kvalitet. "

Hur de kommer att gå vidare med just Paxtons fall vill de inte uttala sig om då det handlar om en enskild individ.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM