Stenhård kritik mot Brolle: ”Otroligt oproffsigt”

Samtidigt tillbakavisar stjärnan alla uppgifter: ”Det är verkligen inte sant!”

Brolle Wallmarks festivalspelning i fredags blev så pass försenad att andra akter tvingades korta och även ställa in sina spelningar.

Nu får han benhård kritik av musikkollegan Thobbe Englund.

– Han är inte Elvis Presley. Det är fantastiskt arrogant, säger han.

I fredags gick Sommarfesten i Kalix in på en av sina sista dagar.

Ett av de stora dragplåstren var Brolle Wallmark och hans flickvän Mimi Werner. Men den efterlängtade spelningen fick en bitter eftersmak. Något som NSD var först med att rapportera.

Thobbe Englund, tidigare gitarrist i Sabaton, som skulle upp på scenen två timmar efter Brolles 22-spelning berättar:

– Det var väldigt märkligt. Klockan 22 ringer min turnémanager upp mig och säger att Brolle beter sig som en knöl. Redan då blir man nervös, hur sent blir det här? Vi bestämmer oss då för att avvakta.

– Efter 20 minuter får vi reda på att det pågår en fest på hotellet. Han behagar att dyka upp 50 minuter efter utsatt tid. Man tar sig för pannan. Det är fantastiskt arrogant. Otroligt oproffsigt, säger Thobbe Englund.

”Man häpnar verkligen”

Enligt Englund hade Brolle blivit ombedd av arrangören att korta ner sitt gig så att de efterföljande akterna inte skulle bli försenade.

– Bevisligen sket han bokstavligen i det. Vi kommer på scenen 50 minuter försent och Sky High, som körde innan oss, spelade i 27 minuter. Jag menar, att resa från Dalarna till Kalix för 27 minuter eftersom någon inte behagar gå upp på scenen...

Genom åren har Englund turnérat ihop med många olika storband men aldrig varit med om något liknande.

– Jag har spelat med en del knepiga personligheter. Slash, Kiss, Megadeth, Rammstein. Men jag har aldrig stött på det här. Man kliver på och av scenen när man ska. Så enkelt är det. Man häpnar verkligen.

Brolle: ”Var på min gamla skola”

När Nöjesbladet får tag på Brolle via sms tillbakavisar han uppgifterna kraftigt. Han menar att förseningen blev till på grund av ett missförstånd mellan honom och hans management.

”Och jag kortade ner gigget med 4 låtar trots att hela publiken ville ha mer!! Jag har också förklarat om arrangör vill ta delar av mitt gage så är det ok om han så önskar men publiken var helt fantastisk och jag är glad och stolt att få spela för Kalixpubliken”, skriver Brolle.

På frågan om det stämmer att han prioriterade en fest på hotellet i stället för att påbörja spelningen i tid svarar han så här:

”Det är verkligen inte sant! Jag var på min gamla skola Kalix Naturbruksgymnasium och visade mina föräldrar den. Så hälsa Englund att han far med osanning (förtal). Jag stod i duschen när mitt management ringde 21.45 och sa att jag skulle på scen kl 22 och jag var helt säker på att det var 22.30”.

”Låter som en efterkonstruktion”

Den förklaringen köps inte alls av Thobbe Englund.

– Det tror jag absolut inte på. Det låter som en efterkonstruktion. Han var högst medveten om vad som gällde. Han har en turnéledare som ser till att allt sånt ska skötas.

De båda har inte haft någon kontakt sedan incidenten.

– Och jag ser ingen anledning att kontakta honom. Vi har ju rört oss i samma musikkretsar och man har alltid varit glad över att det gått bra för honom. Jag såg fram emot att träffa honom men det var verkligen flopp av det. I stället blir man förbannad på honom.

– Mest pinsamt för honom var att sista bandet fick packa ihop och åka hem igen utan att spela. Det blir konsekvenserna när man ska ta för mycket plats på det viset. Han är inte Elvis Presley och även om han var det liksom... Det funkade inte ens för Axl Rose i början på 90-talet, säger Englund.

Nöjesbladet har sökt arrangören för Sommarfesten i Kalix för en kommentar.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN