Ulf Lundell ställer in hela sin turné

Ulf Lundell ställer in samtliga konserter under sin planerade vårturné.

Rocksångarens bokningsbolag hänvisar till "sjukdom", men avslöjar inga detaljer.

Ulf Lundell ställer in hela sin kommande turné. Ingen av de 23 konserter som planerats i Sverige, Norge och Finland under våren blir av.

Ulf Lundells konserter arrangeras av bokningsbolaget Live Nation som nu hänvisar till att rocksångaren har drabbats av sjukdom.

Förtegen om detaljer

Bolagets styrelseordförande Thomas Johansson talade med Ulf Lundell på tisdagen.

– Vi fattade ett beslut i dag om att ställa in turnén. Det är många musiker och tekniker, men framför allt en stor publik, som påverkas och då fattade vi beslutet att ställa in på grund av sjukdom.

Vilken åkomma som drabbat Ulf Lundell vill Thomas Johansson inte svara på.

Han säger heller ingenting om hur allvarlig sjukdomen är.

– Jag brukar inte svara på frågor om andras sjukdomar och det tänker jag inte göra nu heller. Vi fattade detta beslut nu därför att vi såg att det var ett korrekt beslut gentemot hans publik och arbetskamrater.

Tusentals konserter

Branschveteranen Thomas Johansson har arbetet med Ulf Lundell sedan 1970-talet, men aldrig tidigare varit med om att sångaren har ställt in en konsert som ordnats i hans regi.

Den inställda spelning på Öland som Ulf Lundell kommenterade med de numera bevingade orden "en inställd konsert är också en konsert" bokades av en annan arrangör.

– Vi har jobbat tillsammans i snart 40 år och gjort åtminstone något tusental spelningar tillsammans. Han har aldrig tidigare ställt in, säger Thomas Johansson.

Skicka din hälsning till Ulf Lundell!

TT Spektra

Publisert: