Lämnar sin familj – för Hollywood

NÖJE

Dolph Lundgren väljer att satsa på karriären – barnen stannar i Spanien: Det är rätt brutalt

1 av 4 | Foto: Foto: AP
Då Dolph Lundgren på semster 2009 tillsammans med dåvarande hustrun Anette Qviberg på Capri.

Efter skilsmässan – nu börjar Dolph Lundgrens nya liv i Los Angeles.

Skådespelaren satsar allt på karriären och nya kärleken till Jenny, 30.

– Jag måste göra det här, säger han till magasinet Café.

17 år varade lyckan mellan Anette Qviberg, 46, och Dolph Lundgren, 53. I mars valde paret att gå skilda vägar.

– De har levt åtskilda en längre tid och har nu tagit ett gemensamt beslut att skilja sig, sa Dolphs agent Johan Pråmell till Nöjesbladet då.

Nytt kärleksintresse

Samtidigt fångades skådespelaren på bild tillsammans med sin nya kärlek, karatelärarinnan Jenny Sandersson, 30, från Göteborg.

I Los Angeles kysstes paret öppet, tränade karate ihop, gick på galamiddagar och fotograferades på röda mattan tillsammans.

Café kommer ut den 21 juli.

Nu är Dolph beredd att ta nästa steg.

I det kommande numret av magasinet Café berättar han om sina framtidsplaner.

Efter separationen är han redo att flytta från Marbella i Spanien till Los Angeles för att på allvar satsa på skådespelarkarriären – och den nyfunna kärleken. Paret ska bo ihop i ett hus i Venice Beach.

LA inget för barn

Om skilsmässan från Anette säger han:

– Vi har haft ett jäkla bra äktenskap i 17 år och vi har två jättesöta barn tillsammans men ibland är det tyvärr så i livet att man växer isär och behöver gå skilda vägar. Så vi bestämde oss helt enkelt för att göra det. De kommer att bo kvar i Spanien och jag kommer att flytta hit, eftersom det är i Hollywood mitt jobb finns.

I intervjun konstaterar Dolph att Los Angeles inte är en barnvänlig stad. Att låta sina döttrar växa upp där finns inte på kartan.

– De kommer ju och hälsar på men så ofta blir det tyvärr inte. Jag kommer inte att ha sett dem på tre månader nästa gång vi ses. Det är rätt brutalt alltså. Greta är ju bara tio år, att inte se sin pappa på så länge är ju fruktansvärt.

Karriären tog fart

Dolph har ett fullspäckat schema framför sig.

I sommar jobbar han med fyra filmer parallellt: ”Stash house”, ”Universal soldier 4”, ”The package” och ”One in the chamber”.

Som Nöjesbladet tidigare berättat är han även aktuell för Jonas Åkerlunds komedi ”Small apartments” där han spelar mot Peter Stormare.

”Måste göra det här”

En uppföljare på actionrullen ”The expendables” kan också bli aktuell i höst.

– Jag hade ju en väldigt lång tid när jag var hemmapappa i Spanien och tog barnen till skolan varje morgon. Jag hoppas ju att de kommer att komma ihåg det när de blir äldre. Men jag måste göra det här. Folks karriärer går upp och ner, och nu känns det som om det går uppåt faktiskt, säger han till Café.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Dolph Lundgrens agent Johan Pråmell, men Dolph vill inte ge några ytterligare kommentarer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!