Artisten misstänkt för hot mot polis

Frej Larsson är misstänkt för olaga hot

1 av 2
NÖJE

Rapparen Frej Larsson är misstänkt för hot mot tjänsteman, uppger DN.

Anledningen är att han publicerat ett inlägg på Instagram.

– Han lade ut ett inlägg på Instagram som vi tolkade som ett hot mot en av våra medarbetare, säger Peter Ågren vid polisen på Södermalm, till DN.

Den svenska rapparen Frej Larsson anmäldes förra veckan för hot mot tjänsteman alternativt olaga hot, skriver DN.

– Han lade ut ett inlägg på Instagram som vi tolkade som ett hot mot en av våra medarbetare, säger Peter Ågren vid polisen på Södermalm, till DN.

Enligt Ågren har Larsson också släppt en låt som innehåller hot och handlar om polisen.

Larsson, som själv nekar till brott, släppte i helgen låten ”Då ska hon skjutas” som enligt DN riktar sig till chefen vid Stockholmspolisen som gjorde ett tillslag på en fest som hölls för att fira att Larsson friats i rättstvisten gällande ett gayklubbsbygge på rysk mark.

Frej Larsson och Simon Gärdenfors utgör en duo som går under namnet Far & Son. De byggde i september 2015, en gayklubb på Vladimir Putins strandtomt i åländska Saltvik.

”Är inte brottsligt”

I Larssons nya låt rappar han bland annat om att han vill ha tillbaka en dator som ska ha beslagtagits. Ihop med låten har han släppt en ljudfil där han riktar sig personligen till polisen i fråga och påpekar hur dåligt han tycker hon utfört sitt arbete.

Enligt DN är det ännu inte klart om det blir rättegång. Men i ett inlägg på Facebook ska Larsson enligt DN hävdat att en ”spännande rättegång” kommer att äga rum och att advokaten Viktor Banke ska företräda honom.

Enligt Banke, som bekräftat att han ska företräda Larsson, är det inte låttexterna som ligger till grund för misstankarna.

– Det är inte brottsligt, det han har gjort. Även om jag skulle vilja kan jag inte säga vad uttalandena handlar om men vi anser att det är inom ramen för hans konstnärliga verksamhet. Polismyndigheten har uppenbarligen en annan syn på det, säger Banke, säger han till DN.

ARTIKELN HANDLAR OM