Prinsessan Madeleine hade fyra meter långt släp

avBjörn Barr, Ida Gustafsson

1 av 6

Arm i arm med sin far leddes prinsessan Madeleine in till Slottskyrkan.

I klänningen från Valentino mötte hon sin blivande make Chris O'Neill vid altaret.

Foto: SCANPIX

Prinsessan Madeleine bar en klänning från Valentino med över fyra meter långt släp i Slottskyrkan. Brudklänningen i plisserad sidenorganza och Chantillyspets är spetsbeströdd upptill och v-ringad i ryggen.

I stället för att bära den traditionella bernadotteska brudslöjan, som både Victoria och Silvia bar, har Madeleine en egen i sidenorganza som är prydd med små apelsinblommor i Chantillyspets.

”Vasaörhängena”

Hon bär ett privat diadem som är prytt med kvistar av apelsinblommor.

– Madeleine ser ut att bära Silvias vackra stråldiadem av diamanter som mest tidigare burits som collier. Den ägs av kungahuset privat. Till det ser det ut att vara de magnifika Vasaörhängena av diamanter. På vänster hand bär hon Prinsessan Lillians favoritarmband av diamanter, säger smyckesexperten Johanna Pietsch.

Myrten från Sofiero

Och efter att de sagt "I will" och "ja" till varandra trädde Chris på en vigselringen på Madeleines ringfinger.

– Ringen var det svårt att se men det såg ut att vara en så kallad eternity ring. En alliansring bestående av små diamanter fattade runt om hela ringen. Det är också det som passar allra bäst till den fantastiska Assherslipade diamanten hon har i förlovningsringen, säger Johanna Pietsch.

Och som den kungliga traditionen bar Madeleine även en myrtenkvist från busken på Sofiero utanför Helsingborg men inte i diademet som Silvia och Victoria. Utan Madeleine hade en kvisten i brudbuketten.

Den runda brudbuketten bestod i övrigt av flera sorters vita rosor.

På fötterna bar Madeleine elfensbenvita sidenskor, med invävd spets.

Följ Sofis mode på:

Instagram: @sofismode

Twitter: @sofis_mode

Facebook: Aftonbladet.Sofismode

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode