Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Saades nya roll som programledare

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Nu blir han Medes sidekick i Eurovision Song Contest

1 av 3 | Foto: Andreas Bardell
Eric Saade.

SVT gör ny superdraftning.

Nu blir Eric Saade Petra Medes sidekick i finalomrösningen av Eurovision Song Contest.

– Ingen kan bättre och mer exakt tala om hur det är att vara i den sitsen, säger Christer Björkman.

Snart slår Malmö upp portarna för Eurovision Song Contest. Nu meddelas att SVT gjort ännu en supervärvning till den prestigefyllda musiktävlingen.

Popartisten Eric Saade, 22, blir en del av eurovisionkarusellen, detta bekräftas av Christer Björkman.

– Han ska vara värd i greenroom i finalen och i princip komma ihåg hur det är att sitta i ledning halvvägs in i tävlingen. Han ska känna med artisterna, säger Christer Björkman, show producer.

Inte hänt tidigare

Eric Saade har suttit i samma position som tävlingsdeltagarna nu kommer att göra. För två år sedan deltog han själv i Eurovision Song Contest i Düsseldorf och slutade på tredjeplats.

– Jag kan inte påminna mig om att någon tidigare tävlande har haft den rollen.  Han har egen erfarenhet av att sitta där och vet hur nervöst det är och hur man mår, säger Christer Björkman. 

Saade kommer att agera sidekick till Petra Mede under hela finalomröstningen och försöka lugna de nervösa tävlingsdeltagarna.

– Det bästa rådet som jag kan ge honom är att han ska gå tillbaka och titta på sändningen från när han själv var med. Det ska kännas att killen vet vad han talar om. Han ska kunna lägga en klapp på axeln och verkligen förstå vad de tävlande genomgår.

Skötte sig under repetitionen

Under måndagen ska Saade ha genomfört sin första repetition med regissören. Något som enligt Björkman gick utmärkt. 

– Han är det absolut mest givna namnet. Ingen kan bättre och mer exakt tala om hur det är att vara i den sitsen. Det är skitkul att han gör det för det är trovärdigt.

Finalen av Eurovision Song Contest är den 18 maj i Malmö Arena.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN