Haag: ”Skilsmässan var en livskris”

avTorbjörn Ek

Berättar för första gången om skilsmässan från Martina Haag

1 av 5 | Foto: Martina och Erik Haag.

Erik Haag, 48, beskriver skilsmässan från Martina Haag, 51, som en livskris.

I en intervju i senaste numret av Café säger programledaren:

– Det var så många inblandade, och barnen, och jag minns hur mina föräldrars skilsmässa påverkade mig.

Skilsmässan mellan Erik och Martina Haag slog ner som en bomb i Kändissverige i augusti 2013. Nu beskriver programledaren och julkalenderprofilen det som en livskris i en stor intervju i senaste numret av tidningen Café.

– Jag skilde mig häromåret från Martina. Det är verkligen just en livskris för det var så många inblandade, och barnen, och jag minns hur mina föräldrars skilsmässa påverkade mig. Egentligen är det ett lika stort livsval att inte skilja sig, men effekterna blir mer dramatiska om man väljer att göra det, säger han i intervjun.

Vill inte kommentera boken

Tidigare i höstas släppte exfrun Martina Haag romanen ”Det är något som inte stämmer” som handlar om just en skilsmässa mellan två kända profiler. Men i intervjun med Café vill inte Erik Haag kommentera boken.

– Alltså, när det kommer till media så hanterar jag skilsmässan genom att inte snacka om den så mycket. Jag tänker att det är jätteprivat och att det ska vara det. Det passar inte i tidningen, helt enkelt, säger han när boken kommer på tal.

”Hon kan bli otroligt sträng”

Bara några månader efter att Erik och Martina Haag ansökte om skilsmässa skilde sig också Lotta Lundgren, 44, Eriks programledarkollega från ”Historieätarna”. Men när Cafés reporter frågar om han vill kommentera om det eventuellt fanns ett samband svarar Haag:

– Jag skulle aldrig våga kommentera Lottas skilsmässa. Hon är väldigt snäll men kan bli otroligt sträng.

ARTIKELN HANDLAR OM

Erik Haag

Klick!