Firar jubileum - klara för Melodifestivalen

Nöjesbladet avslöjar nya namnen som ställer upp i tävlingen 2016

After Dark firar 40 år sen de bildades.

Anna Book 30 år sedan ”ABC”.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att båda firar sina jubileum med att tävla i Melodifestivalen.

Nästa år är det 40 år sedan Christer Lindarw, 62, och Lasse Flinckman, 66, träffades i Stockholm och tillsammans förändrade underhållningsscenen i Sverige, med sina banbrytande shower i After Dark.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att dragshow-gruppen firar 40-årsjubileet genom att tävla i Melodifestivalen.

2004 kom After Dark trea i Melodifestivalen med ”La dolce vita”. Flinckman har sedan dess valt att pensionera sig från showscenen, men Lindarw återvände till tävlingen 2007 med det omtalade tävlingsbidraget ”(Åh) När ni tar saken i egna händer”.

”Bra avstamp”

Och nu är det dags igen.

– After Dark vill så klart uppmärksamma jubileet och det finns en mängd olika planer. Melodifestivalen blir ett bra avstamp i vinter, säger en branschkälla.

Men After Dark är inte de enda som kommer fira jubileum i Melodifestivalen. Nästa år är det 30 år sedan Anna Book, 45, slog igenom med ”ABC” i tävlingen.

I samband med sin födelsedag i september berättade hon för Dagens Nyheter att hon hoppades vara med i schlagern igen nästa år:

– Jag har just i dagarna spelat in en nyskriven låt, en rökare som jag hoppas kommer med i Melodifestivalen nästa år. Jag är så taggad att göra comeback 30 år efter att jag stod där på scenen som nervös 15-åring, sa hon då.

Nu bekräftar flera källor med god insyn att Books dröm kommer att gå i uppfyllelse. Det blir Anna Books fjärde gång i tävlingen. Förutom ”ABC” 1986, har hon tävlat med ”Ge inte upp det finns en morgondag” 1987 och ”Samba sambero” 2007.

Sjunger på swahili

Dessutom är artisten SaRaha klar för tävlingen, enligt Nöjesbladets källor. SaRaha heter egentligen Sara Larsson, är 32 år gammal och uppvuxen i Sverige och Tanzania. Hon har tidigare främst släppt musik i Tanzania, då på swahili, men i mars i år släppte hon sin första singel på svenska.

Sedan tidigare har Nöjesbladet avslöja en mängd olika artister som ska tävla nästa år, bland andra Linda Bengtzing, Samir & Viktor, Albin featuring Mattias Andréasson, Lisa Ajax och Ace Wilder.

Få ett roligare Facebookflöde och bästa kollen på Eurovision och Melodifestivalen - gilla ”Vi som älskar schlager” på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE