”Jag ska fan skriva testamente innan det här”

Publicerad:
Uppdaterad:

Annica Englund ska övernatta i hemsökta gården i ”Spökspecial"

Annica Englund.
Annica Englund.

Aftonbladet TV:s Spökspecial gjorde storsuccé förra året med 1,5 miljoner tittare. I år blir det ännu läskigare och med tre nya kändisprofiler. Annica Englund ser det som en utmaning, men känner samtidigt till riskerna med att övernatta i ett av landets mest hemsökta hus.

Jag ska fan skriva testamente innan det här.

Sedan tredjeplatsen i dokusåpan Big Brother 2012, har Annica Englund, 25, drivit en av Sveriges största bloggar. Den handlar om skönhet och hälsa, två ämnen som är så långt från det övernaturliga man kan komma.

– I grund och botten är jag livrädd för allt som har med skräck att göra. En gång när jag var liten satt mina föräldrar och kollade på skräckfilm, och jag tjuvkikade från trappan. Det satte djupa spår, men jag har aldrig varit med om något övernaturligt själv, säger Annica.

Starkare än rädslan är hennes passion för utmaningar, men också viljan att överbevisa pojkvännen Marcelo Peña, som hon träffade i Big Brother.

– Vi pratade om övernaturliga fenomen, och han sa att det inte finns några spöken, att allt sånt är riggat. Och det är klart att om de finns så borde väl alla ha upptäckt dem. Men å andra sidan, tänk om jag verkligen ser något i huset? Då kommer jag vara ärrad för resten av livet.

”Börjar bli riktigt nojig”

Annica kommer gå in i Frammegården tillsammans med dokusåpadeltagaren Aina Lesse, 23, och brottarlegendaren Frank Andersson, 59. Hon vet redan vem hon ska gömma sig bakom om något händer.

– Jag och Aina kommer säkert bara skrämma upp varandra. Blir hon skraj blir jag också rädd. Men om Frank blir rädd, då vet jag inte vad jag ska ta mig till. Då blir jag livrädd!

Annica har lite erfarenhet av spökhus. När hon var med i Big Brother arrangerades en natt fylld av riggade skrämseleffekter och spöken.

– Men i Big Brother var det ju ett produktionsteam som låg bakom allt. Den här gången är inget riggat, och allt kan hända utan att det finns någon som har kontroll. Jag börjar bli riktigt nojig alltså.

Vill testa sina gränser

Frammegården har en trehundraårig historia som är både mörk och gastkramande. Det sägs att väldigt många har dött på de mest plågsamma vis där, och många som försöker övernatta där lämnar huset i panik redan innan midnatt.

– Inte fan går man dit frivilligt egentligen för att uppleva något där. En del av mig tycker att jag är dum i huvudet, och att jag kommer bli skadad för resten av livet. Men samtidigt vill jag se hur mycket jag pallar, säger Annica.

Aftonbladet TV kommer sända hela äventyret live kvällen och natten mellan den 29 och 30 oktober.

– Efter det här kommer man nog bli så nojig att man inte ens vågar sova hemma. Man lär ju sluta som Anna Book, och då är det fan hemskt.

William Ustav

Publicerad: