Idol

PRESENTERAS AV

Så festade idolerna i natt: ”Helt sjukt!”

avMathilde Albinsson

Sverige, vi har ett resultat.

Sebastian Walldén vann ”Idol” 2018.

Efteråt firade han vinsten kungligt – tillsammans med andraplatstagaren Kadiatou Holm Keita.

– Jag vann! Det är helt sjukt!, ropar Sebastian Walldén euforiskt på efterfesten.

Sebastian Walldén möttes av ett öronbedövande jubel när han framförde vinnarlåten ”Everything” på efterfesten, som hölls på Annexet vid Globen i Stockholm.

Genom ett guldkonfettiregn skrek han ut sin segerglädje:

– Jag vann! Det är helt sjukt, ropar han från scenen.

Efteråt togs han emot av topp 21 samt ”Idol”-tvåan Kadiatou Holm Keita, som tillsammans bildat en dansande ring på det konfettitäckta golvet. Maximilian, Ki Soe, Matice, Tua och Vanja – alla sjöng och släppte loss med armarna om varandra. Sebastian höjde en flaska bubbel mot skyn – och firade lika kungligt som han lovat.

William Strid befann sig nära flickvännen Kadiatou, som inte uttryckte någon besvikelse över att ha tappat förstaplatsen till Sebastian.

– Jag trodde att jag skulle känna mig besviken, men jag gör faktiskt inte det. Sebastian förtjänade verkligen det här så jävla mycket. Han är en underbar människa och har kämpat så hårt, säger hon.

1 av 8 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Sebastians segerskumpa.

Även artisten Viktor Frisk dansade sig genom folkvimlet. Podcastprofilen Nemo Hedén firade också finalkvällen, precis som DJ Hunk i gruppen ”Det vet du”.

Alexander Kronlund kryssade sig glatt genom dansgolvet, precis som Kishti Tomita. Men Anders Bagge hoppade firandet, på grund av en begynnande förkylning och hemlängtan till sina hundar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol