Rebecca Stellas mardrömsförlossning

”Jag ser hela grejen, hela uppfläket av min mage”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Fredrik Sandberg/TT

NÖJE

Nu berättar Rebecca Stella för första gången om sin svåra förlossning.

Sjuksköterskans miss gjorde att tv-profilen såg sin egen mage uppskuren.

– Jag grät och blev helt hysterisk, säger hon i podcasten ”Rebecca Stella & Vanessa”.

Tv-profilen Rebecca Stella, 32, blev nyligen mamma till lilla Dion. Nu berättar hon för första gången om förlossningen, och den blev inte helt som planerat. Två dagar innan det planerade kejsarsnittet drabbades hon av en panikångestattack. När hon väl kom in till sjukhuset följde de jobbiga tankarna med.

– När man är själv med främlingar och inte mår så bra då håller man ju ändå uppe modet. Jag visade inga känslor, säger hon i podcasten ”Rebecca Stella & Vanessa”.

”Blev helt hysterisk”

Hon fick bedövning för att inte känna något under kejsarsnittet, och hon beskriver det som att hon kände sig fast i sin egen kropp.

– Jag känner att jag ligger snett med överkroppen men inser att jag inte kan flytta mig. Då får jag panik, jag freakar ut. Jag får en sån panikångestattack där inne så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag grät och blev helt hysterisk.

Ser sin uppskurna mage

Hon fick då lugnande men hamnade i en dimma där hon somnade och vaknade till om vartannat. Ett minne har hon dock från förlossningen.

– Det står en sköterska med en spegel i handen så att jag ska se Dion komma upp ur min mage. Men det här puckot står ju och riktar spegeln mot mitt öppna snitt.

– Jag ser hela grejen, hela uppfläket av min mage. Hur sjukt? säger Rebecca Stella.

Besviken

Hon är besviken att förlossningen inte blev som planerat och på att hon knappt har några minnen från den.

– Jag kände mig snuvad på det som alla pratar om, “åh så kände jag när han kom upp på mitt bröst”. För när jag fick honom på mitt bröst var jag fortfarande väck så jag har inte en jättestarkt minnesbild av det. Det tog ett tag innan jag förstod vad som kunde hänt och njuta av det, säger Rebecca Stella.

Publicerad:

LÄS VIDARE