Hård kritik mot ”Farmen VIP” efter TV4:s miss

NÖJE

Kändisarna i ”Farmen VIP” bjöds på festmiddag – med ål.

Nu kritiseras TV4 för matvalet.

– Det måste finnas mer passande och mindre oetiskta presenter till tävlingsvinnare, säger Jesper Liveröd, presschef på Naturskyddsföreningen, till sajten Hänt.

I måndagens premiär av ”Farmen VIP” vinner deltagarna en festmåltid efter att ha klarat veckouppdraget.

När de möts av ett uppdukat bord noterar de snart att de bland annat fått en hel ål. Det får Naturskyddsföreningen att reagera – ålen räknas nämligen som en akut hotad art som riskerar att dö ut.

– Jag tycker att det sänder en väldigt underlig signal faktiskt eftersom att ålen är till 99 procent akut utrotningshotad och vi i Naturskyddsföreningen vill se ett stopp för allt ålfiske i Sverige, Jesper Liveröd, presschef på Naturskyddsföreningen, till sajten Hänt.

– Just för att det är fullständigt absurt att fiska en akut hotad art. Då sänder det ju en väldigt underlig signal att man ska betrakta den här utrotningshotade arten som en rolig gåva.

1 av 2 | Foto: TV4
Deltagarna blir bjudna på ål i ”Farmen VIP”.

TV4 pudlar: Ett misstag

För Hänt förklarar TV4 att det hela är en miss från produktionens sida. Programmet vill återspegla hur livet på en gård såg ut förr och den mat som fanns tillgänglig.

–  Vi kan naturligtvis inte annat än att beklaga detta misstag – det är första och sista gången ål förekommer vid en måltid på Farmen, Isabella Sehlström, pressansvarig för ”Farmen VIP” till Hänt.

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM