Stjärnans oväntade comeback – i kinesisk talangtävling

avJakob Meijer

Hon toppade listorna i början av 2010-talet.

Sen blev det tyst.

Nu har Jessie J gjort en storstilad comeback – i en kinesisk talangtävling.

Med albumet ”Who are you” 2011 gjorde Jessie J succé världen över. Många minns henne nog också för superhiten ”Bang bang” som hon spelade in tillsammans med Ariana Grande och Nicki Minaj. Samtidigt gjorde hon sig även en tv-karriär som jurymedlem i både den brittiska och australiska versionen av ”The Voice”.

Men de senaste åren har framgångarna uteblivit för Jessie J. Fram tills nu.

I vår har hon till många fans förvåning synts i den kinesiska talangtävlingen ”I am a singer”. Den här gången är det dock Jessie J som har blivit bedömd av en jury. Hon har nämligen ställt upp som deltagare.

Och med i facit hand verkar det ha varit ett rätt klokt beslut. Stjärnan, som ställdes mot flera etablerade asiatiska artister, tog nämligen hem hela tävlingen.

1 av 2 | Foto: AP
Jesse J.

”En ära”

Inför miljoner kinesiska tv-tittare vann hon efter att ha framfört Dolly Partons ”I will always love you”.

”Jag var den första internationella artisten att bli tillfrågad att tävla. Bara det är en ära. Jag vet att många blev förvånade när de fick veta. Varför skulle jag tävla i en sångtävling. Jag är nog den minst tävlingsinriktade personen jag vet”, skriver hon på Instagram om sin medverkan.

”Jag sa ja för att jag älskar att göra det oväntade och jag älskar att representera Storbritannien och att få sjunga var jag än är. Jag älskar att sjunga, men det var också ett tillfälle att bygga en bro mellan två kulturer”.

Nu återstår det att se om Jessie J:s framgångar i Kina kan sätta fart på karriären igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jessie J